lauantai 28. heinäkuuta 2012

Lämmin etelätuuli ja kärähtänyt kapteeni

Hyvissä ajoin aamulla lähdimme matkaan eli siis puolen päivän aikaan. Meillä kun nuo aamut tuppaavat venymään jostain kumman syystä. Hirvensalossa tankattiin ennen lähtöä ja sitten otettiin suunta kohti Korppoota ja Verkanin satamaa.
Teiniä vähän väsyttää


Airistolla tuuli oli alkuun vastainen ja kun ei huvittanut kryssiä, niin mentiin sitten koneella. Tein sitten vauhtipastaa lounaaksi ja syötiin kannella samalla kun matkattiin etiäpäin. Etelätuuli oli koko matkan todella lämmin, varustus oli shortsit ja t-paita koko matkan, paitsi lapsilla oli verkkarit, syystä jota me aikuiset emme ymmärrä.

Sami kartanlukijana

Sami kuskina

Kulkusuunnan hieman kääntyessä nostettiin purjeet. Tuuli oli taas puuskittaista ja ensin laitettiin  fokka mutta jotenkin tuulta oli "liian" vähän, joten vaihdettiin se jennaan. No tuulihan yltyi ja jennan kanssa meno alkoi olla sen verran kallellaan, että pistettiin taas fokka eteen.

Mies eiku lippis yli laidan

Kun tuli aika kääntää suunta kohti Verkania ja ottaa purjeet alas, olikin melkoisen kova vastatuuli. Pasi oli laskemassa fokkaa kun tuuli vei lippiksen päästä, ei lähdetty perään, vaikka Sami oli sitä mieltä että olisi pitänyt onkia se merestä.

Hyvin päästiin kuitenkin loppujen lopuksi melkoisen täyteen Verkanin satamaan. Näkyy olevan melkoisen suosittu paikka, kun muutamat veneet ovat joutuneet kääntymään pois, kun ei ole paikkoja enää.

Syötiin Buffalossa hyvää ruokaa ja saunottiin vielä sen päälle. Huomenna on tarkoitus jatkaa matkaa, jos sää vaan sallii. Aamulla katsotaan mitä on luvassa.

Niin ja se kärähtänyt kapteeni kun unohti laittaa aurinkorasvaa käsiinsä, joten tuloksen näette alla, vertailuna kapteenskan "hieman" vaaleampi kätönen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti