tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kotimatkalla

Hyvin nukutun yön jälkeen oli mukava lähteä matkaan. Minä ja Pasi nukuimme mökissä, pitkästä aikaa katkeamatonta yöunta osaa kyllä arvostaa.

Illalla ennen nukkumaan menoa, tiskien ja saunan jälkeen, tehtiin lettuja ja pelattiin unoa veneessä. Kun ei ollut maitoa lettutaikinaan, käytimme nesteenä vedellä laimennettua rahkaa. Ohje alla, siitä tulee n 14 isoa (17 cm) lettua.

1 prk maitorahkaa (250 g)
5 dl vettä
3 munaa
3 dl jauhoja (meillä oli lettujauhoja)
3 rkl sokeria
1 tl suolaa

Oli muuten hyviä pitkästä aikaa.

Klo 11 maissa päästiin starttaamaan liikenteeseen. Vähän jännitti laiturista lähtö sivutuulen takia, mutta ei meillä mitään vaikeuksia ollut.

Rounklopin edustalla vaarallisen näköinen karikko

Väylällä oli paljon liikennettä Ukista poispäin, mutta suurin osa lähti Ströömille, me taas olimme päättäneet kiertää ulkokautta tällä kertaa.

Tämän päivän välietapiksi valittiin Keistiö, sinne oli sopiva matka. Jurmokin olisi kiinnostanut, mutta olisi pitänyt vähän kiertää sinne päästäkseen ja sen satama olisi ollut avoin vallitsevalle tuulelle, loiskintaa ja lätkytystä on tälle reissulle saatu jo ihan tarpeeksi.Tuulet osuivat reitille mukavasti ja päästiin suurin osa fokalla, eikä ollut mitään älytöntä kryssimistä matka tällä kertaa. Ja vauhtiakin oli ihan mukavasti. Valitettavasti suurin aallokko sattui siihen kohtaan kun piti laittaa ruokaa, kokille tuli hieman huono olo pentterissä, onneksi se meni sitten nopeasti ohi. Keistiössä oltiin n klo 18 maissa. Kauppa, laiturimaksu, pientä välipalaa ja tiskit. Kohta sitten iltapalaa ja nukkumaan.


Huomenna on tarkoitus mennä Pähkinäisten kautta kotiin (käydään tyhjentämässä septi) pesemään pyykkejä ja poimimaan marjoja. Ja suunnittelemaan viimeisen lomaviikon reissukohdetta / kohteita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti