sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Kummeleita bongaamassa

Kesäloma lähestyy, joten purjehdusharjoitusta on hyvä saada ennen sitä pidempää reissua. Ennen loman alkua pidetään vielä rippijuhlat ja Sini lähtikin perjantaina leirille ja me muut sitten purjehdukselle.


Alunperin suunnitelmana oli (sääkarttojen mukaan) että perjantaina Maisaareen ja lauantain kotiin, kun sunnuntaiksi oli luvattu ukkosta.

Tätä kirjoittaessa kökötämme Maisaaressa pitämässä sadetta ja ukkosetkin on sitten luvattu jo tälle päivällä. Mietitään siis mitä tehdään.

Tuulenpuuskia ja kummeleita


Perjantaina pääsimme ajoissa vesille, mulla oli vapaapäivä ja Pasi tuli hieman aikaisemmin töistä kotiin. Fiksattiin Hirvensalossa vähän takaköysien kiinnityksiä (josko se olisi helpompaa nyt) ja lähdettiin kohti Maisaarta. Matkalla keksin, että kuvaan joka ikisen näkemäni kummelin, ihan vaan huvikseen, joten tästä tuli sitten vähän kummelireissu samalla ;)

Karimerkki

Airistolla laitettiin (onneksi) fokka eteen, tuuli oli melko puuskittainen ja parhaimmillaan nopeus oli 7.5 solmua, keskinopeus varmaankin joku 6 solmua. Pasi oli katsonut kartasta oikoreitin, joka oli sen verran kapea, että ajateltiin mennä siitä koneella. Laskettiin fokka, mutta tuuli tulikin sopivasti myötäisestä, joten konetta ei tarvittu vaan päästiin pelkän ison avulla eteenpäin. Meillä oli jo konekin käynnissä hetken mutta huomattiin sitten naapuriveneen menevän pelkällä isolla, joten sammutettiin kone ja päästiin näin jopa vähän joutuisammin kuin koneen avustuksella.

Kalliolle kukkulalle...
...on jotkut rakentaneet mökin ja pitkät portaat.
Sitten sattui jotain odottamatonta, irtosi nimittäin isopurjeen halssikulma eli etualakulma. Sitähän ei normaalisti irroiteta muuten kuin veneen mennessä talviteloille, kun iso otetaan pois. Onneksi tämä sattui hiljaisella tuulella siinä kapeikossa eikä esim. siellä Airistolla...

Maisaareen saavuttiin ennen klo kahdeksaa ja kävi niin hyvä tuuri että saatiin vielä saunavuorokin illaksi. Villa on Maisaaren saunoista uudempi ja suosittelen kyllä, hienot ja siistit tilat ja upeat maisemat.
Villa sauna.

Näkymä saunan terassilta

Kyllä tässä kelpaa vilvoitella.


Ennen saunaa grillattin makkaraa ja saunan jälkeen istuttiin vielä tovi veneen kannella lämpimässä kesätuulessa. Yli puolen yön meni taas ennenkuin nukkumaan päästiin.

Uusi grillimaja.

Vesisadetta ja virsikirja

Lauantai aamupäivä meni Maisaaressa  sadetta pidellessä ja pohtiessa että sataako ja ukkostaako tänään eli uskalletaako lähteä kohti Turkua.

Samin kuvaama luontokuva
Sade kuitenkin taukosi ja lounaan jälkeen päätimme lähteä matkaan. Alkumatka mentiin koneella kun tuuli oli vastainen ja ajateltiin että kyllä se Airistolla sitten tulee sivusta. Väärin meni. Airistolle päästyämme tuuli loppui kokonaan. Oli kyllä muuten hiljaista, lauantaina ei paljonkaan veneilijöitä neljän jälkeen näkynyt. Nostettiin kuitenkin purjeet ja naureskeltiin "huimaa" vauhtia. Oli niin lämmin että t-paidassa ja shortseissa pärjäsi hyvin.

Otettiin suunta kohti Turkua ja tuuli muuttui myötäiseksi, viritettiin sitten (ekan kerran) virsikirjalle iso ja genoa. Ei se vauhti mikään hurja niilläkään ollut, mutta päästiin kuitenkin eteenpäin. Nautittiin rauhallisesta menosta, kun ei meillä kiire ollut. Välillä pilvet näyttivät sellaisilta että kohta voisi sataa, mutta ei sitä sadetta sitten kuitenkaan tullut. Harmittaa että kamerasta loppui akku jo Maisaaressa, eli ei jäänyt meidän ekasta virsarista nyt todistusaineistoa.

Hirvensalossa laituriin ajo onnistui laakista ja uusi kiinnityssysteemi toimi paremmin kuin vanha. Vähemmän säätöä tällä kertaa, tosin eipä juuri ollut tuultakaan, että se helpotti rantautumista kummasti.

Jätettiin jo hieman vaatteita veneeseen ettei tarvitse reissulle lähtiessä raahata niin paljon mukaan. Pasi on suunnitellut viikolla käyvänsä veneellä viemässä tavaroita ja tankkaamassa vettä ja dieseliä. Loma alkaa 16 päivä.

Kummeli

Kummeli

Kummeli

Kummeli

Arvaa mikä?

Kummeli
Kummeli

2 kommenttia:

 1. Kateellisena luen tätä teidän blogia, purjehtiminen on yksi suosikkijutuistani jo nuoruudesta <3 Maisaaressa tuli itsekin käytyä kesäkuun alussa, purjehdittiin sinne Heinänokasta.

  Suotuisia tuulia teille!

  Riikka H. Porista :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Riikka ja tervetuloa lukemaan. Katselinkin facesta niitä teidän reissun kuvia. Meillehän tää on ihan uusi harrastus ja ihan aloittelijoita ollaan. Toistaiseksi on ollut vaan kivaa.

   Poista