maanantai 27. heinäkuuta 2020

Jurmo ja Utö

Vänöstä suunnattiin kohti Jurmoa. Oltiin mietitty myös pysähdystä Trunsössä, mutta tuuliennuste oli sen suuntainen, että Jurmossa olisi suojaisempaa, joten sinne siis. Koko matka päästiin purjeilla, oli oikein mukava keli mennä. Jurmossa oli toki muitakin, eikä saatu paikkaa suojan puolelta, vaikka myöhempi tiedustelu laiturilta näytti siltä, että toiselle puolelle aivan rantaa olisi meidän veneellä mahdollista mennä. 
Jurmossa olikin sitten saaristomeren paras näköala tiskipaikalla, se kun sijaitsi ulkona ja vettä sai vierestä. Ja kaupassa myytiin savukalaa, niin pitihän siitä sitten siikaa ostaa ja syödä uusien perunoiden kanssa, ai että oli hyvää. Täällä oli muuten saaristomeren toistaiseksi hajuttomimmat puuceet, tuuletus toimi. Sen verran painoi edellisen päivän kävelyt jaloissa, ettei lenkille lähdetty.
Yö oli rauhallisempi kuin edellinen, vaikka edelleen pientä liplattelua olikin. Aamulla hyödynnettiin suihkumahdollisuus ennen lähtöä. Sen jälkeen startattiin vähän sateisessa kelissä kohti Utöä. Tännekin purjeilla parin tunnin purjehdus ja tällä kertaa päästiin hotellin laiturissa suojan puolelle. Rantautumisessa on muuten tällä reissulla aina ollut apukäsiä tarjolla laiturilla, niin täälläkin.
Ollaan kerran aiemmin oltu Utössä ja silloin ei käyty majakassa, joten päätettiin nyt sitten mennä. Melkoinen tarinankertoja on opas Hanna eli suositus kyllä opastetulle kierrokselle, tosin ihan pienille se ei ehkä sovi, kun kaikkia tarinoita ei kenties jaksa aivan pienet kuunnella. Tuli muuten samalla kielikylpyä ruotsiksi, kun saimme selostuksen molemmilla kotimaisilla. Majakan jälkeen kävimme vielä tutustumassa kylän kappeliin.
Majakkakirkko

Täällä siis ensi yö ja huomenna olisi tarkoitus suunnata kohti Aspötä, jos vain tuulet ovat sopivan suuntaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti