keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Kustavin (Lootholma) kautta Hirvensaloon

Iniöstä suunnattiin Kustaviin ja ajateltiin tällä kertaa käydä katsomassa Lootholma, kun Peterzenillä ollaan monta kertaa oltu. Matka ei ollut pitkä mutta mukavasti purjeilla päästiin Iniön aukon yli ja vähän matkaa Ströömiäkin. Lootholman edustalla tehtiin hieman kevätjuhlaliikkeitä, että saatiin köli ylös. Satamaan  menevä väylä on kapea ja matala, joten vähän jännitti miten siitä päästään ja sataman syvyydetkin aina mietityttävät.
Väylä oli hyvin merkitty ja kaiku ei piipannut kertaakaan ja satamassa oli syvää, joten kölin sai huoletta laskea. Päästiin tutustumaan paikkoihin. Satamassa on rakennus, johon tulee ravintola, ensi kesänä. Palvelua saadakseen oli siis käveltävä leirintäalueen infoon parinsadan metrin päähän. Kaikki leirintäalueen palvelut kuuluivat hintaan. Saunoa sai joko sataman saunassa tai leirintäalueen rantasaunassa. Satamassa oli miehille ja naisille omat saunat ja leirintäalueella myös.
Teimme lenkin ympäristössä ja tutkimme paikkoja. Frisbeegolf rata olisi ollut, siellä se meni metsän keskellä. Me kuljimme polkuja ja hiekkateitä pitkin. Ihan emme jaksaneet odottaa sauna-ajan alkamista, joten kävimme vain suihkussa. Hieman meitä huvitti sataman saunoissa olevat laput, ettei 4 henkilöä enempää kerrallaan, no sen verran pienet oli tilat, ettei enempää olisi mahtunutkaan. Hiukan voi olla ruuhkaa jos satama on täynnä. Huoltotiloissa oli myös pesukone ja kuivuri sekä astianpesukone. Meillä on melamiiniset astiat veneessä joten pestään ne mielummin käsin, täällä jäi pesemättä kun ei jaksettu leirintäalueen kesäkeittiölle kävellä.
Rauhallinen ja siisti satama, ehkä ensi kesänä tulemme tutustumaan ravintolaankin? Yönkin sai nukkua ilman häiriötekijöitä. Aamulla olikin ihan pläkä ja kotimatkaa taitettiin konevoimalla torstaina. Turkuun piti päästä ja siitä kotiin käymään. Pasihan oli tilannut meille uuden osan mastoon, joten se piti mennä hakemaan. Samalla tehtiin sitten huoltoreissu eli pyykin pesua ja ruokaa kaupasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti