torstai 23. heinäkuuta 2020

Luonnonsatama Björkö

Maanantaina tosiaan suunnattiin Björköseen. Siitä siis erikoinen saari, että siellä on sisäjärvi. Kerran aikaisemmin ollaan käyty ja silloin oli aivan tautisesti ruuhkaa. Sinilevää oli meri täynnä joten kaikki halusivat puhtaaseen veteen uimaan eli järveen. Jotenkin ei olla saatu aikaiseksi tulla aiemmin. Mutta nyt päätettiin, varsinkin kun paikkaan on tullut vähän palveluitakin. Cafe Björkö saa meiltä kyllä suositukset, aivan taivaallisen hyvää porkkanakakkua.
Mutta siis matkaan, lähdettiin Bodöstä ja päräytettiin vajaa tunti Björkööseen. Lahteen ajetaan kapean salmen läpi ja köli on nostettava kun matalaakin saattaapi olla. Saatiin ihan kiva paikkakin kun juuri rannasta irtaantuneen moottoriveneen kippari sanoi, että syvää on ja kalliossa koukut. Siihen sitten kiinni.
Päätettiin että kierretään järvi ja etsitään lopuksi se kahvila. Hieman tuli hiki matkalla, mutta mikäs sen mukavampaa kuin nauttia palautusjuomaksi kahvia ja porkkanakakkua. Takaisin veneelle ja sitten uimaan oli suunnitelma. Se muuttui hetkiseksi kun vierestä lähti purjevene ja meidän ankkuriliina oli mennyt heidän yli ja kun he nostivat ankkurin, irtosi meidänkin, onneksi otti kiinni uudestaan, ilman että piti lähteä konetta käynnistelemään ja köysiä irroittelemaan. Sitten päästiin uimaan ja Pasikin tarkeni vaikka muka kylmää oli. Sen jälkeen olikin mukava kasata tavarat koriin ja mennä grillipaikalle tekemään ruokaa ja syömään.
Yö oli vähän levottomampi kuin aiemmat, siis sään suhteen. Tuuli kävi jotenkin perään ja liplatteli. Jossain vaiheessa yötä myös kaukana ukkosti ja saatiinpa sadettakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti