sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Aspö, Korpoström ja Hirvensalo

Utöstä lähdimme kohti Aspötä aamulla. Sää oli aivan pläkä ja alkumatkaa taitettiin koneella. Saimme me purjeetkin ylös ja niillä päästiin hissukseen jonkin matkaa. Arvelimme että Aspössä saattaisi olla ruuhkaa, se kun on pieni ja suosittu. Oikeassa olimme, saimme kuitenkin kohtuullisen hyvän paikan laiturin päästä ja siinä oli sen verran syvääkin, että saimme laskea kölin. Aspön edustalle oli ilmestynyt septi, pohdin, että olisikohan se siirretty Nötöstä tähän, kun Nötössä ei ole kauppaa tällä hetkellä? No hyvä kuitenkin, että septi on, se oli uutta mallia, jota ei kyllä loman aikana kuitenkaan ehditty testata.
Ennen kello kahta piti mennä jonoon konttorille, että saisi saunavuoron, Saimmekin päivän ensimmäisen, 30 euroa 45 minuuttia ei siinä vaiheessa vielä tuntunut pahalta, myöhemmin kyllä. Rannassa oli pari kaasugrilliä, onneksi edes toisessa oli hieman kaasua jäljellä, Pasi grillasi meille siinä pihvit ja perunat. Syötiin ja odoteltiin saunavuoron alkua, ei siinä oikein muuta ehtinyt.
Saunavuoro oli pettymys. Kiuas oli vissiin ihan uusi, tosin sitä ei oltu osattu lämmittää tai tiedä sitten mitä vikaa siinä oli, mutta meidän vuorolla lämpötila oli 40-50 astetta ja kiuas savutti koko ajan sisään. Että se siitä saunomisesta sitten, pääsin sentään uimaan meduusojen kanssa. Käytiin kyllä antamassa palaute saunasta, mutta ei sitä oikein mitenkään noteerattu. Toivottavasti lopuilla saunojilla oli edes vähän lämpimämpi sauna, kuulimme kyllä myöhemminkin kommentointia savuisesta saunasta.

Yö oli taas ihan perseestä, tuuli lätkytti ja ulvoi. Välillä satoikin, huonosti nukuttiin molemmat. Aamulla ei sitten ollut enää sähköäkään, sekin harmitti kun siitäkin oltiin erikseen maksettu, tosin sama ongelma oli kaikilla, jotka sähkössä olivat kiinni. Tekaistiin aamupala ja otettiin melkoisen lentävä lähtö. Mulla oli haasteena keulassa lähinnä naapuriveneiden köydet, kun omat piti pujotella niiden alta ja sitten veneeseen taas pujotella niiden yli. No onnistuimme lähdössä kuitenkin hyvin, Pasi kertoi parinkin veneen miespuolisen miehistön jäsenen seuranneen meidän lähtöä, kukaan ei kuitenkaan tullut kysymään, että olisiko tarvittu apua. Ei tartte auttaa.

Suunnattiin mukavassa tuulessa kohti Korpoströmiä, tällä kertaa pelkällä keulapurjeella. Ainoa vaatimus satamassa oli, että keula on saatava tuuleen, muuten ei jäädä. Meidän onneksi suojan puolella oli vielä hyvin tilaa kun saavuimme. Ruoka nautittiin tällä kertaa ravintolassa. Hyvä oli kahden hengen grillilautanen, voidaan suositella syömään tuolla. Sitten piti päättää, että pestäänkö pyykkiä vai mennäänkö seuraavana päivänä kotiin. Alkoi sen verran jo väsymystä olla ilmassa, että päädyttiin kotiinlähdön kannalle molemmat. Illemmalla vielä saunottiin ja yö nukuttiin hyvin, ei tippaakaan loiskuntaa. Edes vesisade yöllä ei haitannut. 
Aamulla satamassa oli niin tuuletonta, että Pasi hoiti lähdön yksin, minä puuhastelin veneessä tavaroita kasaan. Alkuun ei oikein tuullut, ja loppumatkasta kääntyi vastaiseksi. Airistolla saatiin vesisadekin niskaamme. Hirvensalossa tyhjennettiin ensin septi ja koska tuuli oli ihan mitätön, eli ei lainkaan niin minä ajoin veneen laituriin omalle paikalle.

Tässä on nyt kotona useampi päivä pesty pyykkiä ja tehty jos jonkinlaista siivoushommaa. Vielä olisi tarkoitus merelle lähteä, lomaahan on tämä viikko jäljellä. Jos ei nyt muuta niin viimeistään perjantaina siirretään vene Hirvensalosta Aurajokeen ja tutustutaan Turun vierasvenesatamaan. Tähän on päädytty, että päästään Kakolan ruusuun syömään ja yöpaikka on sitten kävelymatkan päässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti