tiistai 14. heinäkuuta 2020

Kesälomalla Nauvo- Iniö (Bruddalsviken)

Kesälomareissuun päästiin lähtemään maanantaina 13 päivä. Piti käydä vähän kierrosta Turun kautta asioilla, joten lähtö meni hieman myöhäiseen. Päädyttiin ajelemaan koneella Nauvoon. Hieman siellä oli tungosta, mutta paikka löytyi. Sadettakin saatiin vähän ennen Nauvoa sekä juuri rantautuessa. Siinäpä meni hetki sitten kuivatellessa.
Sateen tauottua käytiin maksamassa satamamaksu, palvelut ovat samat kuin aiemminkin. Tosin peflettejä saunaan saa kuulemma satamakonttorista, mutta eivätpä sitä juurikaan mainostaneet. Me olimme oikein reippaita ja kävimme tekemässä kävelylenkin ennen ruokaa. Syömässä käytiin rannan Båthusetissa. Ruoka oli hyvää, vahva suositus paikalle. Illalla vielä saunottiin.
Tiistaiaamu alkoi aurinkoisena. Mitä nyt  sitten on tässä hieman teknisiä ongelmia. Windex ei ole toiminut siirtopurjehduksen jälkeen ollenkaan ja eilen sitten lakkasi toimimasta gps-mokkula. Eli plotteri on poissa pelistä, samoin tuulimittari. Matkaan lähdettin tänään paperikartan ja tabletilla olevan varaohjelman kanssa. Tuulen suunta ja nopeus olivat sitten hyviä arvauksia.
Yritettiin aluksi suunnata Mossalaan, mutta kun matka olisi mennyt joko aivan kryssimiseksi tai koneajoksi niin vaihdettiin suunnitelmaa lennosta ja päädytiin Iniöön. Lähes koko matka purjeilla ja navigointikin onnistui. Tällä kertaa päädyttiin kokeilemaan tämä Bruddalsviken, kun aiemmin ollaan oltu Norrbyssä. Täällä on vähemmän palveluita, mutta eipä ole hintaakaan paljon. 

Lähdettiin taas vähän kävelylle hakemaan ruokahalua. Löydettiin luontopolulle, jota tosin ei sitten ihan loppun asti mentykään ja jäi se näköalatorni sitten käymättä. Ja koska tässä nyt oli mahdollisuus maistaa thairuokaa, josta rannan ravintola on kuuluisa, niin sitähän käytiin syömässä. Hyvää oli sekin.
Huomenna suunnataan sinne minne tuuli vie ja parin päivän päästä takaisin Turkuun, jonka jälkeen nostetaan kapteeni mastoon. Ja sitten toivottavasti tekniikka pelaa jälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti