torstai 23. heinäkuuta 2020

Ruuhkainen Bodö

Mutta pakko oli päästä, kun lähellä jo oltiin. Sunnuntaina heräiltiin kauniiseen päivään. Otettiin suunnaksi tosiaan Bodö ja oli meillä siinä myös plan B jos sattuisi ettei mahdutakaan satamaan. Osan matkaa päästiin purjeilla, osa piti ajaa koneella. Perillä oltiin ennen klo 14 ja satama näytti täydeltä. Kumpparilla tultiin vastaan ja ohjeistettiin paikka, sen verran piti odottaa että yhteysalus lähtee. Se kun tuli käymään samalla hetkellä kun me olimme perillä.
Saatiin paikka laiturin päästä ja meidän viereenkin vielä mahdutettiin yksi vene. Se kiinnitettiin perästä jo sitten meidän veneeseen kun poijuun olisi ollut mahdotonta saada enää kolmatta venettä kiinni.  Täälläkin satamamaksuun kuuluu sauna. Naiset pääsivät testaamaan uuden palvelurakennuksen saunan ja miehet "joutuivat" tyytymään vanhaan saunaan. Jos oli hyvä tuuri niin oli onnistunut varaamaan lauttasaunan, siitä pääsee myös uimaan. Meille riitti yleiset vuorot.

Mutta ennen saunaa luontopolulle. Viime kesähän ehdittiin kahden päivän aikan tutustumaan enemmänkin saareen, joten päätettiin että luontopolulle mennään. Sen verran taktikoitiin, että käytiin tilaamassa hampurilaiset take away annoksina kello neljäksi ja sitten lenkille.
Luontopolun jälkeen minä pulahdin veneen perästä uimaan ja Pasi haki meidän hampurilaiset ja kylläpä ne maistuivatkin hyvälle. Ruuan jälkeen sitten saunaan. Uusi sauna oli oikein mukava ja löylyhuone ihan tilava, pesuhuoneessa voi tulla ahdasta jos on monta pesijää yhtä aikaa, mutta sopu sijaa antaa.

Yöllä oli taas mukavan tyyntä ja aamulla oli suuntana aivan "nurkan takana" oleva Björkö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti