maanantai 29. kesäkuuta 2015

Vauhdikkaalla tuulella kohti Jurmoa

Maanantai aamulla kun heräsimme oli satama jo lähdes tyhjentynyt. Aamupalaa nauttiessamme vieressämme olleet ruotsalaiset tekivät lähtöä ja saivat apua sekä laiturilta että meidän veneestä. Meitäkin autettiin lähdössä ja kävimme vielä tyhjentämässä septin.
Ensimmäiseksi nostimme ison jo lähes satama-altaassa, kun kerrankin tuuli sopivasta suunnasta. Sillä sitten jatkoimme purjehtimista Kihdille asti ja kun suuntasimme kohti länttä nostimme vielä fokan vauhdittamaan matkantekoa.

Tuuli vaihteli 8-12 m/s välillä, keskimäärin 10 m/s. Vauhtia oli mukavasti koko matkan yli 6 solmua. Purjeet laskimme vasta juuri ennen Jurmon satamaan ajoa. Täälläkin oli avuliaita kanssaveneilijöitä, joilta saimme rantautumisapua. Tuuli osuu satamaan aika pahasti, joten rantatuminen ei ole kaikkein helpointa.
Tutustuimme satamaan ja kävimme maksamassa satamamaksun 15 € kioskiin. Hintaan sisältyy aamusuihku, jätehuolto ja huussit. Kovan tuulen vuoksi grillaaminen oli poissuljettu ruuanteko vaihtoehto, joten teimme ruuan veneessä. Sen jälkeen olikin aika "pienelle" reippailulle, joten lähdimme hieman kävelemään. Kiersimme lenkin kirkolle högbergin laelta ja pitkän pätkän talsimme nummimaista seutuakin.
Loppuilta sujunee tässä vanhojen kaavojen mukaisesti salongin puolella, kun ulkona on melko viileää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti