lauantai 27. kesäkuuta 2015

Lomapurjehdus part II, Verkan-Jungfruskär

Perjantai aamusta lähdimme Pasin kanssa matkaan kohti Verkania. Vastatuulta oli lähes koko matkan, jonkun matkaa purjehdimme, mutta lähes koneajoa matkanteko oli. Loppumatkasta oli pakko jo laittaa vähän lisää kaasua koneeseen kun meinasi ukkonen tulla niskaan. Verkanissa oli tyhjää, isossa laiturissa vain yksi saksalaisten purkkari, joka melko pian meidän rantautumisen jälkeen lähtikin. Varmaan vartti siitä kun saimme itsemme laituriin alkoi "ruuhka" viitisen purjevenettä tuli jonossa laituriin. Vastaanotimme siis köysiä, toki henkilökuntakin ehti paikalle. Meidän viereen tulevan purjeveneen keula vähän karkasi tuuleen ja Pasi sai juuri pelastettua tilanteen, ettei se törmännyt meidän perään. Rakoa jäi korkeintaan 15 senttiä.
Ukkospilvi kehittyy
Loppuilta sujui saunoen, syöden ravintolan erinomaisen hyvät ribsit ja lukien kirjaa veneessä. Sitloodassa ei oikein voinut tuulen takia istuskella, joten vietimme iltaa salongissa.

Lauantai aamuna kävimme syömässä ravintolan aamupalan ennen lähtöä. Lähdössä ei ollut ongelmia, kun herrasmiehet veneemme molemmin puolin tulivat ojentamaan keulaköydet. Vielä ennen poistumista septin tyhjennys ja matka jatkui kohti Jungfruskäriä.
Aamuruuhka
Vähän kohtasimme ruuhkaa alkumatkasta, mutta muuten sai aika yksin körötellä vastatuuleen jälleen kerran. Sääennusteet on luettu ja valitettavasti tälläkin kertaa ne pitivät kutinsa.
Röstin vehreä ranta
Saavuttuamme Jungfruskäriin söimme hieman välipalaa ja lähdimme sen jälkeen kiertämään luotopolkua. Siitä tulee vielä oma kuvapostaus vähän myöhemmin. Luontopolku oli kolmen kilometrin pituinen ja mielenkiintoinen katsaus saaren historiaan ja luontoon.
Jugfruskärin korjattu laituri
Reippailun jälkeen olikin jo nälkä. Grillipaikka näytti mukavalta joten Pasi meni sinne grillaamaan lihat ja halloumit. Minun osaksi jäi perunateatteri veneellä ja salaatin teko. Tietenkin kaasu loppui ennenkuin perunavesi alkoi kiehumaan. Onneksi puhelimet toimivat, joten soitin Pasin vaihtamaan kaasupulloa kesken grillaamisen. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Ruuan jälkeen päätettiin kääntää vene laituriin kylkikiinnitykseen. Luoteistuulesta johtuen tuuli osui veneen kylkeen ja nyki ikävästi.

Meidän lisäksemme yötä taitaa täällä viettää kaksi muutakin venekuntaa. Toisen veneen nuoriso onkii laiturilla ja toisesta veneestä lähti sukeltaja harppuunan kanssa kalastamaan.

Huomenna suuntaamme kohti Kökaria ja jos ennusteisiin on luottaminen ( ja miksi emme luottaisi) niin ainakin loppumatkasta on tiedossa vastatuulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti