sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Kesäloman aloitus Pähkinäinen - Iniö

Tänä vuonna meidän kesälomamme sijoittuu tähän alkukesään. Virallinen alkamispäivä on 15.6. mutta koska viikonlopun suunnitelmat vaihtuivat, lähdimme reissuun jo lauantaina. Loman pituudesta sen verran että mulla on lomaa 3 viikkoa tässä kohtaa ja 1 myöhemmin elokuun alussa. Pasi sensijaan lomailee nyt 5 viikkoa. Suunnitelmana on olla purjehtimassa koko 3 viikkoa, jota mukana kulkeva teini vastustaa jyrkästi. Sini ei päässyt tänä kesänä mukaan ollenkaan koska halusi viettää juhannusta kavereiden kanssa ja sitten sillä alkaakin kesätyöt.

Tämän hetkinen suunnitelma tähtää siihen että olemme juhannuksena Katavakarissa. Lauantaina kun lähdimme tarkoitus oli mennä joko Pähkinäisiin tai Mossalaan. Päädyimme Pähkinäisiin syystä että veneen varustamiseen meni Hirvensalossa toista tuntia. Kävimme nimittäin Pasin kanssa perjantaina kaupoilla ajatuksena, että seuraavan kerran varastoja tarvitsee täydentää Ukissa, jonne tämänhetkisen suunnitelman mukaan saavumme torstaina.
 Lähtiessa paistoi siis aurinko ja satamassa tuli ihan kuumakin tavaroita kuskatessa. Lähtö venyi melkein puoleen päivään ja koneella sitten ajelimme pikkuhiljaa kohti ensimmäistä kohdetta. Pähkinäisissä olikin yllättävän paljon porukkaa, mutta olipa mukavaa kun rantautuessa köydet otettiin vastaan useamman miehen toimesta, ei tarvinnut rouvan hypellä. Riitti kun kiristeli keulaköysiä sen jälkeen kun ne oli kiinnitetty. Syy porukan paljouteenkin selvisi, Naantalilaisella pursiseuralla oli kesäpäivät ja katsastus menossa. Mutta hyvin me mahduttiin joukkoon.
 Syötiin siinä sitten viikolta jääneitä jämiä eli paistinperunaa ja possupihvejä. Oli muuten ensimmäinen kunnolla kesäinen päivä istuskella sitloodassa nauttimassa elämästä. Iltapalaksi syötiin vielä Pasin leipomaa saaristolaisleipää savukalamössöllä. Pelata ei jaksettu mutta lukemista taisivat kaikki harrastaan vielä ennen nukahtamista.

Sunnuntai aamuna herättiin sitten sateen ropinaan. Pähkinäisten rannassa oli tuuletonta, joten lähtö onnistui mukavasti ja sain taas laiturilla myös apua. Kohti Iniötä siis suuntasimme ja tänään saimme nostaa jo ison vauhdittamaan matkaa.
Täällä ei juurikaan mitään ruuhkaa ole, meidän lisäksemme 2 purjevenettä ja 3 moottorivenettä on laiturissa. Täällä päästään tänään saunaan, mikä on yksi syy miksi tänne tulimme. Ja huomenna sitten suuntaamme kohti seuraavaa kohdetta joka on joko Brändön Jurmo tai Vuosnainen Kustavissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti