torstai 25. kesäkuuta 2015

Aurinkoa, sadetta ja tuulenvirettä

Tiistaina lähdimme Isokarilta kohti Jurmoa. Aurinko paistoi ja meri oli tyyni, ei tarvinnut edes harkita purjeita. Ihan oli t-paita keli, en nyt säästä ala valittamaan. Tietysti sitten kun olimme jo niin lähellä Jurmoa, että nostimme kölin ylös tuulikin virisi sopivasti, mutta me rantauduimme siinä vaiheessa.
Lähdimme vähän kiertelemään paikkoja, kun emme koskaan olleet Jurmossa käyneet. Ja nyt on siis kyseessä pohjoinen Jurmo. Löysimme kyltin jossa luki "näköalatorni". No sitä lähdimme sitten helteessä kävellen etsimään. Löysimme sen ja myös luontopolun, mutta meille riitti näköalojen ihailu, sen verran aurinko lämmitti ja vettä ei tietenkään sattunut matkalle mukaan.
Kävelyreissun päälle menimme sitten kahvilaan syömään ne Jurmo-burgerit. Täytyy myöntää, että niin hyvää jauhelihapihviä en hetkeen ole saanut. Illan mittaan satamaan saapui useampiakin veneitä, mutta hyvin mahduttiin kaikki samaan laituriin. Loppuilta kului veneellä lueskellessa kirjoja, kun se sadekin sitten alkoi, mitä ennustettiin.
Alunperin meillä oli suunnitelmana jatkaa Jurmosta Lappoon ja siitä sitten vielä eteenpäin, mutta venekunnan nuorin gasti alkoi jo olla vähän kyllästynyt koko hommaan, niin teimme suunnitelmat uusiksi. Kahteen kertaan. Ensin ajatus oli lähteä Näsbyhyn ja sieltä Turkuun, mutta keskiviikkoaamun tuuliennusteet pistivät tämänkin suunnitelman uusiksi. Tuuli etelästä ja etelään olisimme olleet menossa, joten suunnitelma muuttui. Päätimmekin lähteä suoraan kohti Turkua ja näin saisimme sivutuulen lähes koko matkaksi.
Lähdössä jo siis varustauduimme purjehtimaan koko matkan. Suunnitelma onnistuikin lähes täydellisesti. Ainoastaan kerran jouduimme ottamaan vähän kryssillä vauhtia ja parissa kohtaa menimme sellaista kapeikkoa, että tuuli hävisi ja piti vähän konevoimalla avittaa. Loppujen lopuksi laskimme ison vasta Tammiston eli kotisataman edessä. Meillä oli purjeina koko matkan siis iso ja jenna. Jennaa laskettiin aina kun tuuli hyytyi ja autettiin koneella etenemistä.
Tänään on käyty kaupassa ja tehty suunnitelmia ja valmisteluja, sillä lomapurjehdus jatkuu vielä viikon, tosin ilman juniorigastia.

1 kommentti: