torstai 18. kesäkuuta 2015

Sateesta huolimatta kohti Katanpäätä

Vietimme kaksi yötä Pakkahuoneella kun se toinen maksoi meille vain sähkön verran. Satuimme nimittäin olemaan vielä off season päivänä paikalla. Tänään olisikin saanut maksaa jo taas koko maksun. Mitään lämppäriremppaa ihmeellisempää ei Ukissa harrastettu.

Torstai aamulla sitten suuntasimme sateessa kohti Katanpäätä. Lähes koko matkan saimme purjehtia. Tuuli oli mitä mainioin purjehtimiseen ja vauhti pysytteli 6-7 solmun tuntumassa. Sadekin oli vain vaatetuskysymys. Katanpäässä oli reilusti tilaa kun saavuimme. Joimme ensin lämmikkeeksi vähän kaakaota ja kävimme sitten maksamassa satamamaksun kahvilaan.
Huomasimme jo tullessa, että rannassa on uusi laituri, jossa on septi, mutta siitä puuttui vielä jotakin eli letkut. On kuulemma toimintakunnossa ensi viikolla. Omistaja halusi vielä erikseen mainita että septillä ei ole sitten mitään tekoa Pidä saaristo siistinä ry:n kanssa.

Jätehuolto täältä puuttuu, mutta muuten on hyvät palvelut eli satamamaksuun 18 euroa kuuluu vesi, sähkö ja suihku. Sauna on 25 euroa / tunti.
Kävimme vähän kävelemessä kun sade hiukan laantui. Satamakonttori löytyy kahvilasta ja onpa siihen laitettu hieno terassikin. Yhdestä vanhasta tiilirakennuksesta löytyi taidenäyttely ja olipa matkalla pienimuotoinen kotieläinpihakin koiranpentuineen ja kanoineen. Kukot päättivät pitää meille vähän konserttia.
Emme lähteneet näkötornille seikkailemaan kun metsässä oli niin märkää, mutta kävimme isolla patterilla ihmettelemässä. Paluumatkalla yksi lampaista ihastui Pasiin (mitäs meni sitä rapsuttelemaan) ja pyrki meidän mukaan.
Kahvilan vierestä lähti parikin lapsille suunnattua polkua, me kävimme kävelemässä läpi satupolun.
Nyt illan mittaan satama alkaa täyttyä, toisella laiturilla olisi runsaastikin tilaa, jos kaksi siihen parkkeerannutta moottorivenettä olisi tajunnut olla laittamatta itseään kylkkäriin.

Huomenna aamulla jatkamme tästä Katavakariin juhannuksen viettoon ja blogi hiljenee muutamaksi päiväksi. Juhannuksen jälkeen matka jatkuu samoin tarinat.
Rannalta bongattu pelokas pikku käärme.
Ministeriö on unohtanut tänne jotain.
Etana etana näytä sarves...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti