maanantai 29. kesäkuuta 2015

Paratiisista toiseen Jungfruskär - Kökar

Sunnuntai aamuna heräsimme auringonpaisteeseen. Oli tyyntä ja kaunista. Nautimme aamupalan rauhassa sitloodassa. Matkaan päästyämme vastatuuli jatkui. Tai no aluksi ei tuullut juurikaan ja sitten kun sitä tuulta alkoi olemaan edes jonkin verran oli se vastaista. Eli koneajoksi meni tämäkin matka. Päästyämme perille Kökariin Sandvikin vierasvenesataman laituriin tuulta olikin jo reippaammin. Laiturissa oli mukavasti tilaa vielä suojan puolella joten sinne rantauduimme. Laiturilta tuli mukavasti apuja, joten isompia ongelmia ei ollut.

Kävimme maksamassa satamamaksun 20 €. Siihen hintaan kuului vessat, suihkut, vesi, sähkö sekä jätehuolto. Ja ehkä saaristomeren hienoin huoltorakennus. Tai itse en ainakaan ole vielä hienompaan törmännyt. Oli iso keittiö, kahdella tiskauspisteellä, kaksi hellaa ja yksi uuni sekä kaksi mikroa, vedenkeitin ja kahvinkeitin. Iso ruokailutila sekä sisällä että ulkona. Grillauspaikka vielä erikseen, missä kuusi erillistä grillauspistettä. Suihkut ja vessat olivat siistit.
Teimme ruokaa veneellä ja sen jälkeen kävimme hoitamassa tiskit keittiössä. Sitten lähdimme vähän tutustumaan paikkaan. Kävelimme kirkolle ja siellä oli myös munkkiluostarin jäänteet joita pääsi katsomaan.
Suoja munkkiluostarin jäänteiden päällä
Munkkiluostarin historiasta ja kaivauksista kertova näyttely. 
Loppuillasta istuimme hetken sitloodassa, mutta tuuli oli aika kylmä joten siirryimme sisätiloihin lukemaan. Satama oli rauhallinen, ainoastaan tuuli ujelsi mastossa.
Maanantaina suuntamme kohti Jurmoa ja tiedossa on sääennusteen mukaan kunnon purjehdussää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti