tiistai 16. kesäkuuta 2015

Olosuhteiden "pakosta" Vuosnainen - Uusikaupunki, pakkahuone

Illalla tuuli sen verran rivakasti, että Pasi operoi veneen yöksi kylkkäriin, tilaa kun oli. Aamulla oli mukava herätä hyvin nukutun yön jälkeen. Aamupalan syötyämme lähdimme kohti Ukia. Hieman oli pohdinnassa sekin, että jäisimme yöksi Katanpäähän, mutta päätimme kuitenkin matkalla että mennään nyt Ukiin asti.

Alkuun köröttelimme koneella vastaiseen, mutta Kihdillä suuntamme kääntyi tuuleen nähden suotuisammaksi, joten nostimme purjeen. Ison kahteen reiviin ja fokan eteen. Tässä vaiheessa teinikin sai tarpeekseen sisällä mököttämisestä ja päätti tulla pelastamaan allekirjoittaneen ruorista.
Vauhtia riitti ja Ukissa olimmekin hyvissä ajoin. Ensin suuntasimme Sorvakkoon Salmerille hakemaan Pasin aamulla tilaamia lämppärin varaosia. Oli erittäin haastavaa rantautua kovassa sivuvastaisessa. Saimme veneen kiinni, mutta olimme vähän turhan lähellä naapuria ja hetken aikaa teimme töitä että saimme veneen sellaiseen paikkaan kun halusimme. Tuuli repi ikävästi keulaköysiä, joten päätimme että kunhan osat on haettu jatkamme matkaa Pakkahuoneelle.
Lähtö Sorvakosta olikin sitten vielä haastavampi kuin rantautuminen. Saimme kuitenkin keulalle yhden springin ja minun oli tarkoitus irroittaa se Pasin käskystä kun hän saa poijun irti. Siihen asti menikin hyvin, kunnes keulaspringi irtosi omia aikojaan liian aikaisin. Sain karjaistua Pasille että keula on irti ja vedettyä köyden veneeseen. Pasi hoiti oman osuutensa nopeutettuna ja sai poijuhaan irti ilman suurempia törmäilyjä.

Siitä sitten jatkoimme pikkuhiljaa kohti Pakkahuonetta ja tilaa oli hyvin. Karmea nälkä vaivasi koko miehistöä kun aamupalan jälkeen olimme haukanneet matkalla vain välipalapatukat. Eipä tarvinnut arpoa mennäänkö pizzalle vai tehdäänkö ruokaa?
Ruuan jälkeen Pasi kävi vielä rautakaupassa hakemassa lisää työkaluja huomista lämppärin korjausta varten. Muuten jatkosuunnitelmat ovat vielä vähän auki, olemmeko täällä perjantai aamuun vai käymmekö kenties Katanpäässä kääntymässä ennen Katavakariin menoa. Isokarin reissu päätettiin jättää juhannuksen jälkeen tehtäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti