maanantai 15. kesäkuuta 2015

Luoteistuulen armoilla Iniö - Vuosnainen

Ilta Iniössä sujui rauhallisesti. Ensimmäinen kerran törmäsimme satamalokkiin eli henkilöön joka toisten vanavedessä käy vähän saunomassa ja häipyy sen jälkeen maksamatta satamasta. Olimme lähdössä saunomaan kun kyseinen herrashenkilö laiturilla tiedustelee meiltä päivän koodia. Vähän sen oloisena "että unohdin". No miesten saunassa selviää (kuului hyvin naistenkin puolelle) ettei kyseinen kaveri poikineen ole mitään satamamaksua maksanut, mutta "ehkä täälläkin on päivämaksu niinkuin eilen Nauvossa, pitää käydä kysymässä" lauseella kuittaa pojalleen kysymyksen onko sauna maksettu? Arvatkaa vain häipyivätkö laiturista saunan jälkeen?
Vaihdoimme illalla vielä paikkaakin laiturissa kun tuuli kääntyi meille epäedulliseksi ja alko lätkyttä perää. Tilaahan laiturissa oli. Keula tuuleen olikin parempi nukkua. Korttia pelattiin hetki ja mentiin nukkumaan. Yöllä herään Pasin kiroiluun  kun se lähtee keräilemään pyyhkeitä sateesta. Jätettiin ne ulos kuivumaan kun mitään sadetta ollut luvassa....
Aamu Iniössä valkeni synkkänä, tuulisena ja vähän ripeksi vettäkin. Teini jatkoi kauneusuniaan kun me siirsimme veneen septin tyhjennyspaikalle ja lähdimme sen jälkeen matkaan kohti Vuosnaisia. Tämä suunta siksi että netti kertoi Jurmon kahvilan olevan suljettu tänään. Ei mulla mikään pakkomielle jurmoburgerista ole.
Koska tuuli oli meitä vastaan luoteesta valitsimme suorimman ja röykkyisimmän reitin. Perillä näytti kerrassaan tyhjältä. Kävimme maksamassa satamamaksun, melkoisen köyhää informaation suhteen oli kassalla yhtään mistään. Facebook tiesi kertoa että ravintolassa on tänään uusi ala carte lista ja annokset -20% eipä ollut vaikeaa keksiä mitä tänään syödään.
Tilaa on
Yksi ravintolan puutaideteoksista
Juotiin päiväkaffet ja minä sekä Sami lähdimme tutustumaan maastoon ja vähän kuvailemaan. Pasi jäi korjaamaan rikki olevaa lämmitintä. Melkoisen pitkän rupeaman jälkeen lämmittimen tuomio on, ettei se tällä hetkellä toimi, eikä voi korjata ilman uusia osia. Huomenna soitellaan Ukiin varaosakauppaan, että saadaanko osia siihen heti, jos saadaan niin mennään Ukiin jo huomenna ja katsellaan sen jälkeen minne suunnataan ennen Katavakaria ja juhannusaattoa. Vaihtoehdot ovat Katanpää ja Isokari molemmat tai vain toinen, se jää nähtäväksi.

2 kommenttia:

  1. Menkää Katanpäähän. Saattte sieltä sähkölämppärin lainaksi. Mekin saatiin kaksi vuotta sitten, kun lämppäri stoppasi vappuna. Ja muutenkin satamaa pitävä pariskunta on oikein mukava.ja saanut sataman hyvään kuntoon.

    VastaaPoista
  2. "Satamalokki" :D Nevöhööd, mutta kiitos kun valaisitte asiaa. Aika kurja juttu käyttää palveluita maksamatta. Eivät ne satamat mitään rahasampoja voi olla, ennemminkin niihin menee sellaisella asenteella, että mitäs kaikkia palveluita voisin nyt käyttää, että tämä satama satama tässä kannattaisi ja säilyisi jatkossakin.

    Katanpää on tosiaan fiksu paikka ja palvelut hyvät. Kävimme siellä viime vuonna loppukaudesta, kun uudet yrittäjät olivat jo aloittaneet. Jos menette, niin kerro sitten onko heillä nykyään septin tyjennystä vai ei. Viime vuonna kertoivat, että palvelu on ilmeisesti poistumassa, koska Pidä Saaristo Siistinä ei pysty sitä enää ylläpitämään.

    VastaaPoista