tiistai 30. kesäkuuta 2015

Pidä saaristo siistinä - Trunsö

Tiistai aamu Jurmossa valkeni harmaana. Heräsimme melko aikaisin maston värähtelyyn ja kolinaan, ei siinä metelissä oikein nukuttanut. Aamupalan jälkeen suunnitelma oli selvä, kohti Trunsötä lähdetään.

Tuuli oli meille suotuisaa, takamyötäistä eikä tuullut kovasti, ihan meikäläisen "ajokeli" siis. Pikkuhiljaa ison ja jennan vedolla etenimme kohti päivän kohdetta. Eikä saatu sadettakaan niskaamme, vaikka vähän aluksi siltä vaikutti.
Olimme ensimmäiset Trunsössä, eikä täällä ruuhkaa ole vieläkään, meidän lisäksemme toinen purjevene sekä Roope alus. Saariemäntä Hanna toivotti meidät lämpimästi tervetulleeksi. Sanoi, että jos on jotain ongelmia, eikä hän ole paikalla, soittaa saa aina.
Varasimme ensimmäisen saunavuoron klo 16 ja hoidimme tiskit alta pois. Kävimme kiertelemässä saarta ja valmistelimme hieman grillausta, jota ajattelimme sitten saunan jälkeen harrastaa.

Saatoimme nyt löytää sen saaristomeren parhaan saunapaikan. Tähän saakkahan se on ollut Pähkinäisten sauna, sinne vain on vaikea saada vuoroa. Trunsön saunaan periaatteessa pääsevät kaikki ketkä tulevat satamaan, koska satamaan ei mahdu montaa venettä ja saunavuorot voi itse varata ja niitä on riittävästi suhteessa venepaikkoihin.
Saunottuamme menimme grillaamaan, satamamaksuun kuuluu grillipaikan käyttöoikeus ja kaasugrillin käyttö. Saunakin kuuluu samaan maksuun, samoin huussit ja jätehuolto.  Jos olet Pidä saaristo siistinä Ry:n jäsen maksu on 10 €, muilta 14 €.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti