torstai 20. heinäkuuta 2017

Matka kohti etelää alkaa Jussaröstä

Maanantaiaamuna herättiin Glennarsissa vesisateeseen kellon soittaessa seitsemältä. Eihän meillä muuten mikään kiire mihinkään ollut mutta tiedossa oli pitkä purjehduspäivä Jussaröhön.

Aamupalan syötyämme lähdimme matkaan. Alkukapeikot koneella ja sitten kohti Hankoa täysin purjein, kun kerran tuultakin oli. Hankoa lähestyttäessä jouduimme välillä vähän auttamaan koneella matkan tekoa. Päiväkin siitä alkoi selkenemään eikä onneksi jaksanut sataa.
Hangon itäisellä selällä meillä oli myötätuuli, mutta aallokko tuli hieman sivulta takaa ja teki ohjaamisesta vaikeaa. Pasi pisti jenna spinnupuomilla pakotettuun virsariin ja ison puomi varmistettiin köydellä. Tälläisellä varustuksella pääsimme hyvään vauhtiin.
Yksi Tall ship race purjelaivakin nähtiin poistuessamme Hangon väylältä pienmmälle kohti Jussarötä. Perille päästiin noin seitsemän tunnin purjehduksen jälkeen. Perille päästyämme saimme kuulla että sähköä ei juuri sillä hetkellä tule, kun Raaseporissa on sähkökatko, meihin se ei oikeastaan vaikuttanut, mutta niille joilla oli varattu saunavuoro se hieman vaikutti. Sähköt palautuivat kyllä sitten illalla ja mekin saimme veneen akut ladattua.
Sinin kanssa tehtiin vähän saarikierrosta, kun Sinin edellisellä kerralla saaressa ei ollut mitään merkittyjä reittejä eikä palveluja. Nythän siellä pääsee kiipeämään myös vanhaan merivalvontatorniin. Sinne mentiin Sinin kanssa, mutta vähän kiertoreittiä.
Illalla mentiin aikaisin nukkumaan, koska kello laitettiin soimaan kuudelta. Matka kohti Dirhamia oli edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti