sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Lomareissulla Iniö-Lappo

Pasikin pääsi aloittamaan kesälomansa ajallaan. Lähdettiin nyt aluksi kahdestaan purjehdusreissulle. Suunnattiin taas vähän tuulten mukaan eli Iniö oli ensimmäinen kohde. Lauantaiksi tosin oli hieman heikohkot tuuliennusteet ja alkuun ajattelimme tiedossa olevan koneajoa.
Onneksi ennusteet tällä kertaa eivät pitäneet paikkaansa ja pääsimme mukavasti purjeilla osan matkaa. Heinäkuu on alkanut ja lomakausi samalla joten hieman jännityksellä odotimme, onko Iniössä tilaa. Olihan siellä onneksi eikä satama tullut edes illan mittaan täyteen, joten ihan täysi sesonki ei taida vielä olla täällä.
Perusmeiningillä vietettiin loppupäivä. Syötiin, saunottiin ja istuttiin ihailemassa auringonlaskua. Minä kävin uimassa ennen saunaa, tai siis uin veneestä saunarantaan kun matkaa oli ehkä sellaiset 30 metriä. Satamalokeille oli tullut oma päiväkohtainen saunamaksu 5 euroa, ei ole siis pakko jäädä yöpymään, jos haluaa saunoa.
Sunnuntai aamulla herättiin auringonpaisteeseen. Olipa mukava nauttia aamukahvia ulkona. Kävimme tekemässä pienen kävelyn kirkolla ja takaisin. Aika lämmin ilma. Meillähän ei ollut lähdön kanssa sinänsä kiirettä kun Iniöstä Lappoon menee noin kolmisen tuntia. Se matka mentiin sitten koneella kokonaan tänään. Kihdillä olisi tuullut, mutta sen ylittämiseen meni niin vähän aikaa, ettei tänään jaksettu vaivautua.
Lapossa päädyttiin siihen, että käydään ravintolassa syömässä. Pasi söi grillipihvin ja minä otin ruispaneroitua ahventa. Hyvää oli ruoka ja palvelu, vaikka olikin paljon asiakkaita ja jouduimme jonkin aikaa odottamaan.

Saunassa on käyty tällekin päivälle ja huomenna olisi tarkoitus suunnata pohjoiseen Jurmoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti