lauantai 29. heinäkuuta 2017

Kotimatka (Glennars-Helsingholmen-Hirvensalo)

Sunnuntaiaamuna kello siis soi jo kuudelta. Matkaan päästiin noin puoli kahdeksan aikaan. Sini meni aamupalan jälkeen takaisin nukkumaan, kun tuulta ei ollut ja edessä oli koneajoa pitkät pätkät. Tarkoitus oli ehtiä tiistaiksi takaisin Turkuun.
Matka taittui hiljalleen, välillä mentiin läpi levälauttojen ja välillä meri oli puhdas. Yksi hyljehavainto tehtiin matkalla. Otettiin Sinin kanssa aurinkoa sitloodan penkeillä makaillen. Vähän ennen Hankoon saapumista saimme vihdoin viritettyä vähän purjeitakin. Tässä vaiheessa matkaa oli tehty lähemmäs kymmenen tuntia. Meillähän oli suuntana jälleen Glennars, joten sillä mihin aikaan olisimme perillä ei oikeastaan ollut väliä.
Kun vihdoin saavuimme noin 12.5 tunnin seilauksen jälkeen Glennarsiin, ei paikalla ollut muita. Saunaa oli kuitenkin vähän ennen meidän saapumistamme lämmitetty, kun ei montaa puuta tarvinnut laittaa, että se syttyi ja vesipata oli täynnä kuumaa vettä. Teki kyllä hyvää päästä saunaan ja pesulle. Ei tarvinnut saunan jälkeen korttia pelata. Uni maistui kaikille.
Maanantaiaamuna lähdettiin kohti Kasnäsiä. Tarkoituksen tyhjentää septi, tankata ja käydä kaupassa. Pikainen pysähdys hyvällä suunnittelulla eli minä kauppaan, Pasi ja Sini hoitivat tankkaus- ja tyhjennys puolen. Dieseliä oli kulunut koko reissun aikana 28 litraa. Kasnäsistä suuntasimme kohti Helsingholmenia. Vastaantulijoita oli runsaasti, jokohan alkoi pääkaupunkiseutulaisten lomat loppumaan?

Helsingholmenissa oli vielä hyvin tilaa kun saavuttiin. Ilma oli lämmin ja minä kävin meressäkin pulahtamassa, vaikka hieman levääkin oli. Grillattiin makkaraa ja porkkanoita ja lisukkeeksi oli uusia perunoita. Käytiin vähän kävelemässä ja vihdoin minäkin näin sen kuuluisan valkoisen hevosen. Sitä ei kyllä ihmiset kiinnostaneet ollenkaan, tyytyväisenä söi tarhassa ruohoa.
Ilta pilvistyi ikävästi ja siirryttiin sisätiloihin pelaamaan. Korttipelien (skibo ja uno) lisäksi pelattiin erät ubongoa.

Tiistai aamuna kello ei soittanut, kotimatkaa edessä noin 4-5 tuntia. Annettiin Sinin nukkua ja hoidettiin lähtö Pasin kanssa kaksin. Koko matkan tuuli oli aina hieman vastaista, joten koneella ajoa. Hirvensalossa tavaroiden pakkaus autoon ja kohti Saloa. Kotona pyykkikone päälle ja ruokakauppaan. Sini jäi pois matkasta, mutta meillä oli Pasin kanssa suunnitelmissa vielä muutaman päivän purjehdusreissu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti