sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Aurinkoisia lomapäiviä

Perjantaina pakattiin tavarat ja itsemme autoon ja suunnattiin pienen shoppailureissun kautta kohti satamaa. Sini siis tosiaan lähti mukaan tälle reissulle ja se on aiheuttanut minulle hieman päänvaivaa ruokia suunnittellessa. Sini on vegaani ja se pitää ottaa huomioon ruokailuissa. Mutta näistä lisää myöhemmin.

Päästiin siis lähtemään vähän normaalia myöhemmin ja syötiinkin heti lähdettyämme. Airistolla nostimme purjeet ja alkumatka sujui joutuisasti. Lähestyessämme Pensaria tulimme siihen tulokseen, että taidamme jäädä yöksi Dalskäriin ja jatkaa siitä sitten aamulla kohti seuran paikkaa Glennarsia.
Päästyämme Dalskäriin olimme kolmas vene paikalla, illan mittaan tilanne kuitenkin muuttui ja lisää purjeveneitä kiinnittyi kallioon meidän lisäksemme. Grillasimme ruokaa, Sini söi edellisen päivän soijamakaroonilaatikkojämät, tofua sekä uutta perunaa. Meillä oli Pasin kanssa makkaraa ja grillisalaattia perunan lisäksi. Loppuillan nautimme auringosta sitloodassa.
Lauantai aamuna heräiltiin ajoissa, Aamupalaa nautittiin kannella, kun aurinko kerrankin paistoi kunnolla. Lähtö sujui jouheasti kun naapuriveneestä autettiin köysien kanssa. Alkumatka mentiin koneella Kasnäsiin asti, kun ei juurikaan tuullut. Kasnäsin jälkeen nostettiin purjeet ja pääsimme lopun matkaa mukavasti niillä. Loppupätkä Glennarsiin on vähän mutkaista ja se ajetaan koneella. Kölikin pitää nostaa ennen rantautumista.
Perillä oli muutama vene ja pienimuotoiset laituritalkoot käynnissä. Pasi meni sitten auttelemaan ja me päästiin Sinin kanssa laituri testaamaan kun uimme veneestä laiturille ja saunaan. Saunalle oli rakennettu hieno uusi pesupaikkakin. Tästä syystä telttasaunaa ei lämmitetty ollenkaan, sen pesupaikkaan kun tuuli osuu. Ennen saunaa syötiin, grillattiin bataattia, halloumia ja possupihvejä, Sinille oli kasvisjauhispihvejä pakkasesta ja tietty perunaa. Hyvää oli. Saunan jälkeen istuskeltiin vielä hetki nuotiolla.
Tänään sunnuntaina on vietetty laiskaa päivää. Noustiin kun siltä tuntui ja syötiin eilisen jämiä. Kohta mennään saunaan ihan omalla porukalla kun kaikki muut lähtivät tänään pois. Huomenna on tarkoitus suunnata Jussaröhön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti