keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Viikonlopun reissu Näsbyhyn

Perjantaina tehtiin tuuliennusteen mukaan päätös mihin suuntaan lauantaina purjehditaan. Arvottiin Näsbyn ja Verkanin välillä, Näsby voitti. Ihan hyvä päätös, ei ollut paljon porukkaa.

Lauantaina olikin ihan kiva purjehdusilma. Aluksi mentiin jennalla ja isolla. Orhisaaren paikkeilla vaihdettiin ison seuraksi spinnu. Olen unohtanut mainita meidän toisen tämän kesän uutuuden veneeseen, nimittäin spinnusukan. Huippukeksintö. Nostot ja laskut sujuu todella näppärästi.

Ihmeen vähän purjeveneissä näkee spinnuja tai edes genaakkereita. Toisen spinnuttelijan kanssa otettiin vähän "kisaa".  Yritettiin purjeilla mahdollisimman pitkälle, mutta Näsbyhyn mennessä loppumatka on melkoista ränniä ja tuuli pakkaa siellä kääntyilemään ihan miten sattuu, Niin nytkin, otettiin sitten purjeet alas ja ajeltiin koneella loppumatka.
Näsbyssä ei tosiaan ollut ruuhkaa ja hyvä niin. Tehtiin ruokaa ennen saunomista ja hyvältähän se ruoka aina veneessä maistuu. Minä kävin tipauttamassa talviturkin, vesi oli noin 15 asteista. Saunan jälkeen nautittiin rauhallisesta illasta. Vähän näytti uhkaavalta pilvet, että saadaan sadetta niskaan, mutta ei sitä sitten tullut.
Sunnuntai aamu valkenin tylsän harmaana ja kylmänä. Edessä oli kotimatka vastatuuleen. Matkalla näkyi paljon veneitä ja osa jaksoi kryssiä, meidän suunnitelma oli nostaa purjeet vasta Airiston etelämpäässä ja purjehtia siitä Rajakarille asti. Tuuli vaan heikkeni ja muutti suuntaa, joten lähestulkoon koko päivä meni koneajoksi. Mainitsinko jo, että oli muuten sikakylmä päivä?

2 kommenttia:

  1. Näsby on meille ihan uusi paikka. Pitääkin laittaa korvantaakse. Ihania merellisiä tunelmia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, yksi meidän suosikeista.

      Poista