maanantai 6. kesäkuuta 2016

Oikukkaiden tuulien viikonvaihde

Viikonlopun reissuun lähtöä vähän viivytti lauantaiaamuna ollut Samin ysiluokan kevätjuhla. Pitihän se käydä katsomassa kun lapsen pakollinen koulutaival loppuu. Onneksemme emme olleet saaneet ylioppilasjuhliin tai valmistujaisiin kutsuja, joten pääsimme lähtemään merelle. Samin oli ensin tarkoitus lähteä mukaan, mutta jäi sitten kuitenkin kotiin.
Me suuntasimme Pasin kanssa kohti Verkania, piti olla tiedossa helppoa purjehdusta pohjoistuulessa. No eipä tuullut pohjoisesta ja parhaimmillaan käytiin 14 m/s lukemissa. No olipahan ainakin vauhdikasta menoa, sen jälkeen kun saatiin purjeet trimmiin.

Lähdettiin toki täydellä isolla ja jennalla, mutta pakko oli reivata molempia. Hiukan jouduttiin myös koneella auttamaan kun meinasi kryssikulma mennä liian tiukaksi. Nähtiin kauden ensimmäinen merikotkakin, se oli vissiin häiriköimässä lokkiyhteisöä kun sai melkoisen mekkaloivan lähdön ja lauman lokkeja peräänsä. Kauhean pitkään ei voinut sen menoa ihailla kun oltiin juuri kapeikossa, jossa tuuli loppui ja oli pakko auttaa koneella että päästiin eteenpäin menemättä kivikkoon.

Verkanissa oli rauhallista ja vähän porukkaa. Varmaan valmistujaiset ja yo-juhlat sekä kova tuuli verottivat veneilijöiden määrää. Otettiin landausmaljat siinä Buffalon terassilla ja mentiin sitten saunaan. Saunan jälkeen käytiin vielä syömässä hyvät pihvit.

Kylmä tuuli vähän verotti ulkonaistumishaluja, joten kuunneltiin musiikkia sitten salongissa.

Sunnuntaiaamu valkeni harmaana. Onneksi aurinko näyttäytyi siinä vaiheessa kun teimme lähtöä. Tyhjennettiin septi siinä vielä ennenkuin lähdettiin kohti Turkua.

Aloitettiin reissu taas täysillä purjeilla. Tuulen suunta ei ollut taaskaan ihan sitä mitä piti ja päivän aikana se vaihteli kovasti. Ei päästy yhdellä halssilla vaan joudittiin kryssimään. Reivattiin taas ja silti tuli brootsaus. Mutta niissä puuskissa tuli kyllä muillekin, että tulivat kyllä äkkiä ja varoittamatta. Ja sen verran kallellaan mentiin että tuli sitten spinnupuomikin käytettyä meressä.
Airiston eteläpäässä tuuli loppui hetkeksi ja kyllästyttiin kryssimiseen, joten koneajolla loppumatka. Kyllä se tuuli taas uudestaankin vielä virisi ja puuskia tuli ja meni, mutta me ajeltiin rauhassa loppumatka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti