maanantai 13. kesäkuuta 2016

Viikonloppu Kustavissa

Pohjoistuuli senkun jatkui vaan. Tällä kertaa suunnistettiin Kustaviin ja Peterzenille. Satama kun on ainakin suojainen. Airistolla sai jo nostaa purjeet, ihan mukavat tuulet olikin. Maisaareen mennessä on kapeikkoja jotka ajetaan yleensä suosiolla koneella, tuuli kääntyilee niissä niin erikoisesti. Hyvä aika syödä lounasta. Maisaaren kohdalla nostettiin taas purjeet. Niillä sitten Pyytin lähistölle. Sen ohitus on myös kapeaa väylää, jossa tuuli käyttäytyy ihan omituisesti, joten koneella mentiin ja päiväkahvit olikin hyvä keittää siinä kohtaa. Pyytin ohituksen jälkeen piti olla selvät sävelet loppuun asti mutta vähän jouduttiin kryssimään. Saatiin yksi iso Hansekin kiinni ennen Heponiemeä, vaikka olisi kuulemma pitänyt olla meitä paljon nopeampi vene.
Airistolla oli kisat
Saatiin sadekuurokin niskaamme
Satamassa oli jonkun verran porukkaa. Meillä ei ollut ongelmia sisäänajossa eikä rantautumisessa, kiitos nostokölin. Mutta se perässä tullut Hanse oli ongelmissa syväyksensä takia. Olivat juuttuneet jo tulorännissä pohjaan, eikä rannasta meinannut löytyä tarpeeksi syvää. Septin viereen sitten mahtui. Myöhemmin selvisi, että Naispurjehtijoilla oli tapaaminen, joten se selittikin useamman veneen naisiston määrää. Ja tällä kertaa ei todellakaan tarvinnut saunoa yksin.
Ennen saunaa grillattiin ja syötiin. Saunan jälkeen istuskeltiin vähän aikaa ulkona, mutta kova tuuli toi aikaajoin pientä sadepilveä joka ripautteli vettä, joten luovutimme ja menimme sisälle. Musiikin kuuntelua ja lukemista. Uni maittoi jälleen hyvin.

Ensimmäisen kerran tänä kesänä sai aamukahvit nauttia ulkona. Päivästä näytti tulevan mukavan aurinnkoinen ja alkumatkaan oli luvassa myötätuulta eli spinnuttelua. Hieman yhdekän jälkeen suunnattiin kohti Turkua. Minä ajoin ja Pasi sääteli spinnua, tuulikin oli mukavan rauhallista, välillä vähän puuskaisempaa mutta ei repivää. Suunnan hieman käännyttyä, laskimme spinnun ja laitoimme loppumatkaksi jennan keulaan. Pyytin kohdalla nautittiin tällä kertaa lounas. Purjeita ei laskettu mutta kyllä tuli bläkää ja myötäistä sen matkan aikana. Taipaluksen aukolla päästiin taas kunnon tuuliin ja vauhdikkaasti kohti Maisaarta. Siellä taas purjeet alas ja päiväkahvin keittoon. Olin jo lauantaina ihmetellyt Linnaluodolla kukkivaa valkoista kukkaa, joten kun aikaa oli Pasi ajoi aivan rannan tuntumasta ja minä kuvasin. Yllätykseksi kukaksi paljastui suopursu. Kallioisen saaren sammalikossa.
 Airistolla vielä tuuli oikein mukavasti, joten nostettiin purjeet ja mentiin vauhdilla toiseen laitaan. Sitten taas purjeiden lasku ja Samppansuntin läpi koneella köröttelyä. Satamassa piti vielä ottaa petivaatteita pyykkiin ja nostaa patjoja kuivumaan. Nyt tulevana viikonloppuna ei olla menossa yön yli reissulle kun sunnuntaina on rippijuhlat tiedossa, mutta jos lauantaina sää salliin niin pienen päiväpyrähdyksen jossain voisi käydä.

2 kommenttia:

  1. Terve! olen ajautunut koneen (v-p 2002) kanssa ongelmiin. Tarvitsisi varmaan uusia- oliko teillä iso ja kallis homma? Yst.terv. Antti Räty

    VastaaPoista
  2. Terve. Meidän koneenvaihdon bloggaukset (2013 touko-, kesäkuu) varmaan olet lukenut, niissä vaihtoprojekti on aika seikkaperäisesti käyty läpi. Suosittelen kysymään tarjousta Tapimer Oy:ltä (tapimer.fi), itse sain sieltä parhaan tarjouksen ja hyviä neuvoja kaupan päälle.
    Vaihdon hinta riippuu paljon siitä teetkö itse asennukset vai joku palkollinen. Meillä vaihdettiin samalla hiukan muutakin kuin pelkkä moottori niin rahaa kului noin 6000 eur. Kaikki asennukset hoidettiin itse. Asentaminen ei mitään kauhean vaikeata ollut, mutta huolellinen pitää olla. Uusi moottori on toiminut aina moitteettomasti ja käynnistyy herkästi.

    VastaaPoista