maanantai 27. heinäkuuta 2015

Purjehdusreissu tuulivaroituksesta huolimatta

Viikonlopun reissukohdetta suunnitellessa luotimme sääennusteisiin ja kovantuulenvaroitukseen. Valitsimme paikan sen mukaisesti. Suuntasimme Rymättylään Ajolanrantaan. Emme itse asiassa tarvitse mitään "ihmeellistä" kohdetta, pääasia on  että matkanteko sujuu mukavasti ja sääolosuhteet otetaan huomioon niin hyvin kuin mahdollista. Ajolanranta täytti kriteerit viikonloppuna paremmin kuin hyvin.
Lauantaina lähtiessä ilma oli mitä mainioin. Nostimme purjeet Airistolla ja kryssimme hetken matkaa, että pääsimme kääntämään veneen  kohti Maisaareen menevää oikoreittiä. Sen menimme koneella kun on niin kapeaa ja tuuletonta ränniä osin. Toiselle purjehduspätkälle saimme taas nostaa purjeet.
Vieraspaikat oli merkitty hyvin. Tosin yksi laiturin pätkä oli pois käytöstä kun oli päässyt luiskahtamaan vissiin vähän irti muusta jonosta. Hinta ei ollut päätä huimaava. 15 eurolla sai sähkön, veden, vessat, suihkun, jätehuollon ja septin. Satamassa on myös erittäin hieno grillikota. Sääli ettemme tienneet siitä, olisimme ottaneet jotain grillattavaa mukaamme. Nyt teimme savustettua ruokaa COBBissa.
Eipä ollut ruuhkaa tässä satamassa, saimme viettää yömme ihan yksin. Sataman suojaisuuden ansiosta tuulikaan ei pahasti häirinnyt.
Sunnuntai aamuna heräsimme sateen ropinaan. Aamupalan jälkeen kävimme tyhjentämässä septin ja lähdimme kohti Tammistoa. Ajelimme vastatuuleen lähes koko matkan. Alkumatkasta puuskat olivat hetkellisesti 11 m/s, mutta eivät kovempia kuitenkaan. Airistolla olisimme voineet jo vähän purjehtiakin, päädyimme koneajoon, kun emme halunneet kastella etupurjetta ja pelkällä isolla matka ei olisi ollut kovin joutuisaa.
Oli kyllä varmaan veneiden osalta kesän hiljaisin päivä, hyvin vähän näkyi muita veneitä missään. Airistolla muutama sisukas kryssi sateessa, mutta hiljaista oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti