torstai 16. heinäkuuta 2015

Päiväpurjehdus Pähkinäisiin

Keskiviikkona pyrähdimme päiväpurjehdukselle. Tällä kertaa veneen miehityksenä oli allekirjoittanut ja Sami sekä Samin koulukaveri Tuukka. Pääsimme liikkeelle Salosta yllättävän aikaisin, vaikka kesälomailevat koululaiset lähtivätkin mukaan.
Päivän sää, puolipilvistä n. +18°C
Tammistosta lähtö oli helppoa kun ei tuullut ja ei sitä tuulta saatu vielä Airistollakaan, tarkoitus oli kuitenkin edetä purjeilla mahdollisimman paljon. Jossain Kirveenrauman kohdilla alkoi jo hiukan puhaltamaan, vastaista tietenkin. Maisaaren länsipään kohdilla tuulta oli jo ihan kivasti (5 m/s) joten purjeet ylös ja luovimaan. Tuukalle taisi olla vaikeinta veneen herkkä reagointi ohjaukseen, kun aiempi kokemus purjealuksen ohjauksesta oli viikon reissu kuunari Helenalla ja se ei ihan pienestä ohjausliikkeestä heti käänny.
Vähä-kaidan eteläpuolella laskimme purjeet, ei ryhdytty luovimaan Pähkinäisten satamaan saakka kun nälkäkin alkoi jo nuoriso tiimiä vaivaamaan.
Perillä minä ryhdyin grillaus puuhiin ja pojat kiipesi kallioille katsomaan maisemia. Ruuan jälkeen vielä kahvit ja keksit veneessä ja sitten lähdettiin.
Tuulikin oli hieman parantanut lukemia ja oli meille myötäinen, viriteltiin jennapurjeelle spinupuomi pitämään purje mahdollisimman leveällä ja hyvää kyytiä päästiin kun tuultakin oli parhaimmillaan 7 m/s. Purjeilla edettiin aina Airistolle lähes Rajakarille saakka.
Virsikirja, jenna spinnupuomilla varmistettuna.
Satamassa laituriin ajon suoritti tällä kertaa Sami. Hienosti meni, vaikka vähän ensin epäröi että osaako. Tällä kertaa oli kyllä reipas miehistö mukana, ei tarvinnut kuin vihjaista mitä voisi tehdä ja pojat hoiti hommat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti