perjantai 3. heinäkuuta 2015

Vauhdilla Trunsöstä Rosalaan

Huonosti nukutun yön jälkeen heräilimme Trunsössä auringonpaisteeseen keskiviikkona. Yöunia verottivat, tuuli, maston pauke ja köysien narina. Aamukahvin jälkeen vielä roskien vienti, niitäkään ei tarvinnut viedä Roope-alusta pidemmälle ja sitten matkaan.

Lähdimme kohti Rosalaa. Se valikoitu yöpaikaksi ennen Örötä kahdesta syystä. Siellä on kauppa ja sieltä pääsee koneella tunnissa Öröseen.

Isolle väylälle päästyämme nostimme purjeet ja koko matkan saimme purjehtia isolla ja jennalla. Rosalassa oli vielä suhteellisen hyvin tilaa, saimme veneen suojan puolelle, tiedossa oli siis hyvät yöunet.
Kauppa oli sikäli mukava yllätys että hintataso vastasi kutakuinkin meidän lähikaupan hintoja, ei siis mitään riistoa havaittavissa. Muuten satama oli kyllä jämähtänyt 90-luvulle. Kaikesta piti maksaa erikseen, jopa septin tyhjennyksestä. Satamamaksu oli 15 €, sähkö erikseen jne.
Pyörällä tai kävellen olisi päässyt viikinkikeskukseen, mutta meillä oli kävelykiintiö täynnä ja tiedossa kuitenkin seuraavana päivänä kävelyä Örössä, joten emme menneet minnekkään.
Laiturin sähköt ei ihan vastaa nykyajan tarpeita.
Ilta vietettiin normikaavalla syötiin ja luettiin. Mikään erityisen lämmin sää ei ollut, joten vietimme aikaa salongissa. Pasi laittoi reitin Öröseen valmiiksi plotteriin, ettei aamulla tarvitse arpoa kartan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti