tiistai 26. kesäkuuta 2012

Keskikesän juhla eli juhannus

Torstai: Hirvensalo-Pensar


Suunnitelmana siis purjehtia Turusta Utterskäriin (navigaatioseuran saaripaikkaan) viettämään juhannusta. Torstaina oli lähtöpäivä. Mulla tietysti työpäivä ja toiset lomalla. Pasi vei mut aamulla töihin ja lähti veneelle vähän katsomaan onko tullut vettä ja korjaamaan vaihde- kaasuvipua (olis kiva että pakki menis päälle silloin kun haluaa).

Puolen päivän aikaan Pasi soittaa, että vaijeri on rikki eikä sitä voi korjata vaan se pitää vaihtaa, eikä tietoa kauanko menee... Lähti sitten kuitenkin tulemaan sieltä kotiin syömään ja haki lapset sekä tavarat ja minut töistä ja tultiin veneelle puoli neljän maissa. Siinä välissä toki tehtiin pari kiepausta esim. hakemaan uusi kaasupullo ja ostamaan Samille pyyheliina.


Operaatio tavaroiden kanto ja vaijerin vaihto. Onneksi  sujui kuitenkin suhteelliseen nopeaan, siis se vaihto. Ennen lähtöä juotiin kahvit ja syötiin viinerit / munkit kannella. Klo 18 maissa startattiin Hirvensalosta kohti Pensaria, jossa olimme päättäneet yöpyä.
Keli oli mitä mahtavin, paljon veneitä liikenteessä ja tuulikin suotuisa, fokalla mentiin. Illemmalla tuulen tyynnyttyä laskimme purjeet ja ajoimme koneella Pensariin, laiturit olivat melkoisen täynnä, mutta hyvin mahduttiin. Poijukiinnitys vaihtui lennosta ankkuriin, kun ei ollutkaan vapaata poijua siinä kohdin mihin mentiin. Tässä vaiheessa klo oli 23. Iltapalaa syötiin ja siinä tuli pari venettä lisää  vielä laituriin, huomattiin taas, että sopu sijaa antaa ja hyvin mahtuivat. Yli puolen yön taas meni ennenkuin päästiin nukkumaan.

 

 

Perjantai: Pensar-Utterskär


Juhannusaatto valkeni kirkkaan ja aurinkoisena. Ulkona oli lämmin ja kaunis ilma. Reippain mielin lähdimme matkaan kohti Utterskäriä. Ostettiin ihanaa saaristolaisleipää vielä Pensarin ravintolasta ja lähdettiin. Purjeilla mentiin alkumatkasta. Tuulen taas tyynnyttyä ajelimme koneella. Ihailimme saaria ja suunnittelimme missä kaikkialla olisi kivaa käydä kesällä. Oli jopa niin lämmin ilma, että sai siirtyä t-paita ja shortsi-varustukseen veneessä.


Hieman ennen klo 18 saavuimme Utteriin. Laituriin sai taas ankkuroitua, se alkaa siis mulla jo sujumaan aikan hyvin. Utterissa nostettiin veneisiin juhlaliputuksia meidän saapuessa ja ehdimme sopivasti lipun ja juhannussalon nostoon.


Vaikka matkalla teinkin vauhdissa ruokaa ja tiskasin, oli nälkä taas kova, joten perunat kiehumaan ja pihviä grillaamaan. Ne nautittiin ulkona laiturilla. Mainitsinko jo, että aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja oli aikas lämmintäkin. Ruuan jälkeen saunottiin ja tutustuttiin saareen ja loppuilta vietettiin siinä laiturilla, melkoista älämölöä vissiin pitäen...

Lauantai: Utterskär-Högsåra

Jos to ja pe olivatkin hienoja päiviä niin lauantai ei sitä todellakaan ollut. Aamulla tuli vettä kun esteristä ja tuulikin nousi ja lätkytti venettä. Allekirjoittaneella oli joku akuutti vatsatauti päällänsä eikä se ainakaan helpottanut tuosta tuulesta ja muusta. Onneksi saunamökissä oli lapsille kavereita ja viihtyivät siellä pelaamassa. Toiset söivät perjantain jämiä, mulle ei jostain syystä maistunut juuri mikään.

Illasta kun tuuli tyyntyi lähdimme kohti Högsåraa. Ei meillä muuten mikään kiire olisi ollut, mutta Sinillä oli meno ratsastusleirille sunnuntaina, joten kotiin piti ehtiä ennen iltaseitsemää. Högsårassa oltiin ysin tienoilla. Ankkurilla taas laituriin ja Pasi haki vettä lisää. Melko uupunutta porukkaa, joten yöpuulle käytiin. Tuuli tosin paukutti veneen peräpäätä koko yön, että nukkuminen oli kaikilla huonoa.

Sunnuntai: Högsåra-Hirvensalo

Ei se sunnuntaikaan sen kauniimpi ollut kun lauantai, paitsi että ei satanut. Herättiin kelloon ja aamupalan jälkeen lähdettiin. Tuuli oli väärästä suuntaa joten koneella mentiin. Melko väsynyttä porukkaa. Lapset nukkuin ja pelasi sisällä. Minä pidin kapteenille seuraa sitloodassa ja tein vauhdissa ruokaa. Tiskata en tällä kertaa uskaltanut, kun oli vähän enemmän aallokkoa kuin lauantaina. Airistolla viimein olisi ollut purjetuuli, mutta ei jaksettu enää alkaa säätämään. Kotisatamassa pikainen veneen tyhjennys ja kotiin, että neiti ehtii leirille. Hyvin muuten ehti.

Maanantaina käytiin Pasin kanssa siivoamassa veneellä. Tiskaamassa tiskit pois ja täyttämässä vesisäiliö sekä lämmittimen "tankki".

Reissun kaikki kuvat ovat torstailta ja perjantailta, kun kuka sitä nyt vesisateessa mitään jaksaa kuvata? No sunnuntaina olis voinut toki kuvatakin kun ei satanut, mutta jotenkin ei vaan jaksanut.

Utterskär oli kyllä kaikkien mielestä kiva paikka, joten sinne varmaan vielä kesälomareissulla palataan.

Pia


Kuvakooste matkalta:


Amélien nopein paalusolmun tekijä (n. 4sek)

Osuva teksti purjeessa...

Muutamat jonotteli lautalle

Pensarin satamassaKapteeni ite


 
Skuuttikäärme veneessä


Kapteenska styyraa

Utterin maisemia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti