lauantai 9. kesäkuuta 2012

Kesän ensimmäinen retki, osa 1

Viikonlopun viettoon lähdettiin. Ohjelmassa yllättäen purjehdusharjoittelua, ainakin mulle (Pia), koskapa en ollut siirrossa mukana. Sini jäi kotiin kun oli muuta menoa, mutta Pasin ja Samin kanssa lähdettiin purjehtimaan.

Perjantaina (8.6) joskus viiden jälkeen päästiin lähtemään. Lähtö oli vähän vauhdikas, kun oli tarkoitus pysähtyä Satavassa ja vaihtaa sitten siellä vasta vaatteita. No pysähdys jäi tekemättä ja sitten suoritettiin vaatteiden vaihtoa "lennosta".

Minä sitten pääsiin ajamaan venettä kun Pasi viritteli purjeita ja Sami toimi apupoikana. Tässä kohtaa meillä olikin vielä suhteellisen hyvä tuuli, että päästiin pitkiäkin pätkiä purjeilla. Pasi ohjasi ja minä ja Sami vaihdoimme halssia, genoalla 1 mentiin.

Sää oli mitä mahtavin, aurinko paistoi ja paljon veneitä oli liikkeellä. Meillä oli suuntana Seilin saari, jonne olimme suunnitelleet menevämme yöksi. Pari tuntia päästiin purjeilla, mutta sitten iski kyllä ihan täysin tuuleton keli. Purjeet alas ja moottorilla mentiin.

Seiliin päästiin joskus iltakymmenen aikaan, kiinnitys meni hienosti vaikka vähän jännitti ankkurikiinnitys laituriin. Pasi ohjasi, Sami oli keulassa ja minä laskin ankkurin. Laiturilta tuli Samille apuja köyden kiinnitykseen. Melkoisen täysi oli laituri jo meidän tullessa, mutta yöllä oli saapunut vielä pari venettä lisää, yllättävän monta mahtuu kyllä tähänkin laituriin.


Iltapalan ja pienen höpöttelyhetken jälkeen uni maistui koko porukalle.


Lauantain suunnitelmat

Nyt siis istumme Seilissä ankkurissa ja ulkona vähän satelee. Aamutoimien ja Seiliin tutustumisen  jälkeen suunnitelmissa on lähteä kohti Pähkinäistä ja viettää ensi yö siellä. Säätiedotuksessa on luvattu vettä ja suunnaltaan vaihtelevaa tuulta. Purjeilla yritetään niin pitkälle kuin päästään ja sitten jos ei liikuta ilman konetta, niin sitten vaihdetaan.

Minun (Pia) profiili ei toimi tänään joten kirjoittelen nyt Pasin tunnuksilla. Postauksen kuvat ovat Samin ottamia.

Sateisin terveisin Pia, Pasi ja Sami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti