maanantai 11. kesäkuuta 2012

Kesän ensimmäinen retki, osa 3

Sunnuntaina sataa aina sanotaan laulussakin, onneksi se ei pitänyt tällä kertaa paikkaansa ja allekirjoittaneen syntymäpäivää saatiin viettää sangen kauniissa säässä.

Heräiltiin yhdeksän aikoihin auringonpaisteeseen ja naapuriveneessä protestoivaan jälkikasvuun, olivat lähdössä ja pikkutyyppi oli vissiin köytetty kiinni ettei tipu lähtötohinoissa, joten protesti kuului kauas.

Aamupalan jälkeen lähdettiin tyhjentämään septi. Ei onnistunut ihan taiteen sääntöjen mukaan laskeutuminen veneestä septille joten mustelmia voidaan vain laskea jaloista. No saatiin kuitenkin septi tyhjäksi ja lähdettiin etiäpäin.


Pähkinäisten rannassa näytti että eipä juuri, tuule, mutta onneksi tällä kertaa olimme väärässä. Tuulikin sen verran mukavasti, että saatiin laittaa itseskuuttava fokka eteen ja nauttia menosta. Pääsinpä kokeilemaan kahvinkeittoa vauhdissa, hyvin onnistui, ei tullut suunnanvaihtojakaan keskenkaiken. Kahvi ja leivät siis nautittiin vauhdissa.


Airistolla tuuli vähän laantui, joten vaihdettiin etupurjetta, sain taas ajella pitkät pätkät kun Pasi sääti purjeiden kanssa. Hetken aikaan ohjasinkin purjeilla mutta enimmäkseen Pasi toimi kipparina ja minä ja Sami hoidettiin skuuttiköydet. Oli muuten muutama muukin vene liikenteessa sunnuntaina.

Hirvensalossa olimme viiden maissa ja sitten olikin ne "inhottavat" hommat enää jäljellä eli tiskaus ja siivous ja tavaroiden kantaminen autoon.

Mutta olipa kertakaikkiaan mukava viikonloppu. Lisää tälläisiä reissuja ja hyviä säitä, niin kyllä meistä purjehtijoita vielä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti