torstai 19. heinäkuuta 2018

Vilakkaa menoa Kärdlasta Haapsaluun

Aamusella herättyämme Kärdlassa pohdimme aamupalan ajan, jäämmekö vai lähdemmekö. Kaupassa olisi ollut tarvis käydä, mutta yhtään ei innostanut kävely kuumassa ilmassa ja ensimmäinen kauppakyyti oli menossa vasta klo 11 maissa. Merikarhujen satamakapteeni tuli sitten vähän kyselemään meidän aikeitamme, koska jos jäisimme saisimme muutaman veneen kylkeemme kiinni päivän mittaan. Päädyimme sitten siihen että taidamme ottaa ritolat ja siirtyä kohti Haapsalua, onhan sielläkin kauppoja.
 Alkumatkasta jouduimme konettamaan vastatuuleen. Keli muuttui suorastaan hyytäväksi Pussirahulla, ilma +14 ja vesi +4. Pasin piti ihan mennä kädellä koittamaan, että  onko tottakaan veden lämpötila, mutta kyllä se suorastaan jäistä oli. Tuuli oli varmaan nostanut kylmän veden merenpohjasta ylös. Mukavasti pääsimme purjeilla loppumatkan. Jostain syystä kone alkoi nikoittelemaan kun piti siirtyä takaisin koneajoon, ei meinannut oikein käynnistyä. Pasi epäili että jostain on päässyt ilmaa polttoainelinjaan. Pääsime kuitenkin Haapsaluun ja Grand Holm Marinaan. Rantautuminen ei ihan sujunut oppikirjan mukaisesti, kovassa sivutuulessa, onneksi ainoat "vahingot" olivat mustelmat meikäläisen jaloissa.
Satamamaksun maksettuamme otimme kylmäkassin mukaan ja lähdimme vanhaan kaupunkiin. Suuntasimme samantien syömään Kärme Küülikiin. Kävimme siellä myös vuosi sitten pizzalla ja niin nytkin. Kävi muuten tuuri pöydän suhteen, meidän jälkeen tulijat joutuivat kääntymään pois tai odottamaan jonkun aikaa vapaata pöytää. Pizza oli edelleen erinomaista ja palvelu myös. Vatsat täynnä suuntasimme kaupan kautta veneelle.
Haapsalussa ei pääse saunaan mutta suihkukin on ihan kiva pitkän kuuman päivän jälkeen. Haapsalusta tarkoitus on suunnata Kuivastuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti