sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Kesälomalla Helsingholmenin kautta Glennarsiin

Kesälomahan alkaa siis virallisesti maanantaina 16 päivä, mutta reissuun pitää lähteä heti kun mahdollista. Lauantaina siis startattiin. Hirvensalossa nähtiin muuten heti edellisen reissun "naapurit" eli Helenen miehistö, olivat virittelemässä korjattua isoa paikoilleen.

Pasi hoiteli lähdön yksinään, minä järjestelin kuumassa veneessä tavaroita paikoilleen. Niitähän riitti, kummasti vaan kahden viikon reissua varten tulee pakattua kaikkea tärkeää mukaan. Airistolla tuuli sen verran että päästiin jopa purjehtimaankin. Tuli siinä sitten katsottua, että septihän olisi syytä tyhjentää niin poikkesimme sen tekemään Airisto strandiin. Saatiin hyvää palvelua, ei voi moittia. Pit stopin jälkeen köröttelimme koneella loppupäivän.
Ensimmäiseksi kohteeksi valitsimme Helsingholmenin saaren. Vähän kyllä jänskätti, että mahdutaanko sinne enää kolmen jälkeen, mutta löysimme sopivan kolon ja koska köli nousee, niin syvyyskään ei ollut ongelma. Se hieman harmitti (lähinnä minua), että uimaan ei päässyt veneestä kun satamassa oli levää. Ja uimaan piti päästä koska helle. Naapuriveneestä olivat käyneet pohjoisrannalla, siellä ei kuulemma ollut mutta kalliolta oli haastavaa mennä veteen. Me  päädyimme sitten kävelemään eteläkärkeen, jossa on hiekkaranta ja helppo mennä veteen. Ei levää joten  uimaan vaan. Pasi tosin ei uinut, kasteli jalkat ja  kainalot. Ennen uintireissua oltiin jo ehditty grillaamaan ruokaa ja syömäänkin.
Pieni jännitysnäytelmäkin nähtiin illan mittaan. Yksi purjevene yritti rantaan ja ankkuri jumitui vedessä oleviin kiskoihin kiinni. Onneksi saaren herrasmiehet keksivät pelastuskeinon ilman että kenekään tarvitsi sukeltaa leväiseen veteen. Ankkuri saatiin ylös suurten aploodien saattelemana.
Tänä aamuna heräsimme auringon paisteeseen. Kerrankin aamupalaa sai nauttia kannella. Suuntasimme kohti Kasnäsiä kun piti käydä hakemassa varaparistoja kaupasta, toki samalla reissulla tuli ostettua myös muuta tarpeellista ja tankattua hieman vettä veneeseen. Kasnäsiin mentiin koneella. Sieltä lähdön jälkeen tuuli oli mukavasti myötäinen joten päätimme spinnutella. Hyvän matkaa sillä mentiinkin. Spinnun laskun jälkeen jatkoimme pelkällä isolla ja minä päätin että nyt  kokeilen miltä tuntuu  mennä köyden jatkona veneen perässä. Hauskaahan se oli ja viilensi mukavasti.

Loppumatka seuran saareen tulimme niin pitkään kuin pääsimme purjeella (pelkkä iso)  ja loppumatka noin 500 m sitten koneella. Leppoisaa menoa koko päivä, koska ei ollut kiire mihinkään. Seuran paikassakaan ei ollut ketään paikalla, joten laituripaikan sai valita vapaasti.
 Seuraavaksi laitamme saunan tulille ja saunan jälkeen suunnitellaan huomisen päivän kujeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti