lauantai 28. heinäkuuta 2018

Kärdlasta Glennarsin kautta Hirvensaloon

Ilta vietettiin rauhaisissa merkeissä Kärdlassa. Käytiin syömässä ribsit Rannapaargussa ja nauttimassa lasilliset cavaa Korkissa. Mitään tuliaisia tältä reissulta ei tullut ostettua koska missään vaiheessa ei ollut aikaa mennä kauppaan. Paitsi siellä Haapsalussa mutta se oli pieni ja sieltä ei oikein mitään ihmeellistä olisi saanut.

No maanantai aamu valkeni suhteellisen tyynenä, herättiin jälleen ajoissa. Yllättäen kone lähti käyntiin ensi yrittämällä ja matkaan päästiin. Mitään kunnon tuulta ei ollut, aallokkoa kylläkin. Pitkin päivää kone sammuskeli vähän väliä itsekseen ja Pasi oppi jo äänestä kuulemaan koska pitää antaa lisää kaasua. Melkoisen diesel-syöppö kone tällä ajotavalla.
Onneksi Glennarsissa oli yksi vene laiturissa, ei ihan niin paljon jännittänyt rantautuminen jos vaikka kone sammuu. Minä huikkasin laiturille, että meillä on vähän ongelmia ja heitin köysinipun perään. Tällä kertaa kuitenkin onnistuimme hyvin. Lämmitettiin sauna ja minä kävin muutaman kerran uimassa, vedessä ei ollut levää.
Tiistai aamun suunnitelma oli selvä. Lähdettiin kohti Hirvensaloa ja tehtiin yksi pit stop Kasnäsissä. Tankattiin dieseliä ja tyhjennettiin septi. Minä kävin pikaisesti kaupasta leipää, että saadaan tehdä evässämpylät matkalla. Kartasta olimme mitanneet tarkasti reitin, että varmasti mennään suorinta tietä. Vähän ennen Nauvon lauttoja saimme sivutuulta, joten nostimme purjeet. Meitä vastaan tuli purjevene koneella ajaen, eikä tehnyt elettäkään että väistäisi (vaikka meriteiden sääntöjen mukaan olisi siis kuulunu väistää). No fiksumpi (eli minä) antoi periksi ja vaihdoin vähän meidän kulkusuuntaa. Pasi heristeli vielä sormea perään, että toivottavasti tajusivat, että jokin meni nyt heillä pieleen. Lauttojen jälkeen tuuli taas loppui, joten koneella loppumatka.
Keskiviikkona Pasi kävi veneellä etsimässä ongelmaa ja löysikin sen. Tankissa on roska joka pääseen tukkimaan dieselin imuputken ja kone ei saa kunnolla dieseliä ja imee ilmaa sulkuventtiilin varren välistä ja käy huonosti. Sai puhallettua roskan pois, mutta koko ongelmaahan se ei ratkaise, koska roska pääsee varmasti takasin tukkimaan putkea, jollei sitä saa tankista pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti