maanantai 18. heinäkuuta 2016

Purjehdustuulia, telttasauna ja auringonpaistetta 17 - 18.7.

Sunnuntainaamu Sommaröstrandissa valkeni harmaana, mutta ei kuitenkaan satanut. Aamupalan jälkeen kävimme satamakonttorin yhteydessä olevassa kahvilassa ostoksilla. Tuoretta leipää ja munkkeja lähti mukaan. Teimme matkaa varten evässämpylät ja lähdimme kohti seuran saarta Glennarsia. Emme odottaneet matkalta paljonkaan, joten mukava yllätys oli, että saimme nostaa purjeet hangonselällä. Tarkoitus oli ensin mennä ulompaa väylää, mutta oli sen verran kova aallokko, että menimme suosiolla rannempaa. Ja tosiaan purjeiden noston jälkeen pääsimme koko matkan lähes Glennarsiin asti.
Seuran ranta on sen verran matala, että köli on pakko nostaa, joten loppumatka meni koneella ajaessa. Ja reittikin on vähän mutkaisempi, joten parempi mennä varovaisesti kuin kolahtaa kiville. Paikalla oli viisi purjevenettä kun saavuimme. Joimme siinä sitten päiväkahvit, kun olimme saaneet veneen kiinni. Saunakin olisi ollut lämmin jo tullessamme, mutta oli pakko syödä ensin ruokaa, kun matkalla oli siis syöty vain sämpylät. Ruuan jälkeen menimme sitten telttasaunaan. Ja olihan se niin hyvä kuin muut paikalla olevat olivat kehuneet. Minä kävin pari kertaa uimassakin.

Loppuilta menikin nuotiolla istuessa ja höpötellessä. Marveen venekunta paistoi kaikille halukkaille myös lettuja. Taisi lopulta mennä yli puolenyön ennenkuin maltettiin hiljentyä nukkumaan.

Tämä aamu olikin sitten aurinkoinen ja lämmin. Meidän suunta oli kohti Högsåraa ja Farmors Cafeeta. Lähes koko matka olikin vastatuuli, joten koneella tultiin. Noin kolmisen tuntia Glennarsista kesti tulla. Todella paljon oli purjeveneitä liikenteessä ja muutamat myötätuuleen tulijat olivat virittäneet spinnun.
Tultiin tähän Byvikenin satamaan, kohtalaisesti oli vielä tilaa, mutta täyttä varmasti illan mittaan tulee olemaan. Tehtiin ruokaa ja sen jälkeen käveltiin kakkukahville Farmors Cafehen. Huomisen suunnitelmat ovat, että käydään Kasnäsissä kaupassa ja lähdetään sitten kohti Vänötä tai jotain muuta paikkaa tässä lähellä missä ei ole vielä käyty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti