lauantai 16. heinäkuuta 2016

Aina ei voi olla kivaa 15 - 16.7.

Kaunissaaresta lähdettiin perjantai aamuna pitkälle legille kohti Inkoota. Koko päivän satoi vettä, välillä vähän vähemmän ja välillä enemmän. Matka aloitettiin jennalla, mutta vaihdettiin nopeasti isoon, kun tuulta ei vielä ollut paljonkaan. Melkein Porkkalaan asti mentiin sillä. Isommilla selillä aallokkoa oli runsaasti ja se aiheutti ainakin meikäläiselle ohjauksen kanssa ongelmia ja kirosanoja.

Porkkalan jälkeen siis loppumatka jennalla. Ehkä meno oli vähän tasaisempaa tai sitten ei. Porkkalan selällä oli  melkoinen keli, pahin puuska 18 m/s ja sen avustuksella mentiin alamäkeen 11 solmua. Yllättäen päivästä ei ole yhtään kuvaa, kun kameraa ei viitsinyt siihen vesisateeseen tuoda.

Yövyimme Marine Jakobshamnissa Inkoossa. Hauska pieni paikka, kun maksoi satamamaksun niin sai loppukaudeksi kausikortin. Ei vaan taida meillä olla enää asiaa tänä vuonna siihen suuntaan. Olipa niin hyvä palvelu, että kymmenen aikaan illalla tultiin veneeseen koputtelemaan, että olis miesten saunavuoro ja sen jälkeen naisten, eikä maksa mitään. Skipattiin sauna, kun ruuan teon jälkeen alkoi lievästi sanoen uuvuttaa sen verran raskan päivä oli takana. 8 tuntia meni myötätuulella siis Sipoosta Inkooseen.
Lauantai aamu valkeni aurinkoisena ja tuulisena. Lähdimme kohti seuraavaa etappia eli Sommaröstrandia. Eipä ole tämänkään päivän purjehduksesta mitään sanottavaa jälkipolville. Vastatuuli, koko päivän. Täällä perillä olemme lämmittäneet ruokaa, tiskanneet (kiva tiskipaikka) ja käyneet suihkussa. Huomenna matka jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti