keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Vauhdilla Ahvenanmaalle

Noniin Lappossa ollaan ja tällä kertaa kirjottajana Sini. Aamulla herätys oli iihan liian aikaisin (Samin mielest oli ihan hyvä aika...), ja mä olin ku talviunilta herätetty karhu.Kymmenen aikoihin sitten päästiin lähtemään ja tuulta oli ihan mukavasti (ihan soppelisti). Isopurje isoimpaan reiviin ja eteen fokka. Näillä mentiin ja lujaa, vauhtia oli yli 6 solmua koko ajan ja välillä oli yli 7 solmua. Ois saanu koneella mennä ihan täysiä että tollaset vauhdit oltais saatu.
Puolen päivän aikaan syötiin kannella kylmästä täristen (ei siis muut). Eväänä oli eilen valmiiksi tehtyä salaattia, jossa pastaa, halloumia, kylmäsavulohta, tomaattia, ananasta, maissia ja kuivattuja hedelmiä.
Kuskia vaihdeltiin välillä ja muuten hyviä kuskeja oli, mutta iskän kartanluku taito oli vähän hukassa ja yhen vahinkojiipin meni tekemään. No ei me paljoo harhaan menty mut oli se kiva suunta.

Saavuttiin kahen aikaan ja laiturin toinen puoli oli täynnä, sinne kun ei ton yhteysaluksen aallot pahemmin satu. No, ei viititty sinne tunkea vaikka ois voinu mahtuu ni jäätiin tähän toiselle puolelle. Satamatoimisto on kymmenisen metriä laiturilta ja satamamaksuun kuuluu sähkö, vesi, septi, yhteissaunat (miehillä ja naisilla omat), suihkut sekä siistit vessat. Vessat, suihkut ja saunat sekä maksullinen pesutupa ovat satamatoimiston yhteydessä. Saunassa on pieni vilvoittelualue, pukuhuone, yksi suihku ja sit tietty sauna. Aika pienet tilat mut saatiin taas äitin kanssa kahestaan saunoa. Tossa tien toisella puolella on kans pieni lähikauppa.


Käytiin Samin kans vähän kuvailemassa. Täs Samin ottamia kuvia, mun tulee joskus myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti