tiistai 23. heinäkuuta 2013

Tuulen heikkenemistä odotellessa

Edelleen täällä Maarianhaminassa ollaan, ei tunnu tämä pohjoistuuli haluavan laantua millään.

Lauantaina tosiaan käytiin Rosellalla Kapellskärissä risteilemässä. Laivalla syötiin buffetissa ja ostettiin vähän karkkia ja juomaa, eipä siellä juuri muuten ollut mitään ihmeellistä ohjelmaa. Pikkulapsille oli tietty Ville Viking, mutta jostain syystä ei nuo meidän teinit lämmenneet tanssikoululle.


Lauantai ilta oli hieno, ihan bläkä keli, istuttiin sitten melko myöhään Pasin serkun kanssa niiden veneellä. Lauantaina täällä oli myös joku jenkkiautojen kokoontuminen, tosin päivällä, mutta ajelivat ne illallakin tuossa rantakadulla, joten Sini pääsi niitä sitten kuvaamaan.


Sunnuntaiaamuna tuuli taas kovaa, joten jätettiin siinä kohtaa lähtö väliin. Tapettiin sitten aikaa kävelemällä keskustassa ja käymällä kaupassa sekä oikein kahvilassa munkkikahvilla. Illalla tuuli taas tyyntyi, mutta kun olimme edelleen kahden veneen sumputtamina, emme päässeet lähtemään. Kolmen maissa yöllä tuuli palasi jälleen ja sen jälkeen ei olekaan tyyntynyt.


Maanantaiaamulla toinen naapuriveneistä lähti, joten meilläkin on nyt tilaa lähteä. Tosin eipä ollut naapurillakaan helppo lähtö, kone sammui ja olivat poijussa kiinni eli tuulta riittää. Päätimme odotella iltaan, josko tuuli hieman laantuisi, että pääsemme matkaan. Päivän lounas oli pizzaa meille muille ja Sinille aamupalaksi hamppari ja ranskalaiset. La Strada keskustassa ei ehkä kaikkein halvin paikka mutta hyvät pizzat ja iso hamppariannos, ei tarvinnut muuta kuin iltapalaa sitten syödä.


Lounaan jälkeen kävimme kävelemässä Lilla Holmenissa katsomassa lintuja. Siellä on lintutalo ja kanejakin. Riikinkukkoja ei nähty. Sinne ei tuuli oikein sopinut, joten uimarannalla oli jonkun verran porukkaakin. Sieltä kun tulimme pois, olikin aika pestä vähän pyykkiä ja tiskata.


Tuuli senkun vaan jatkui navakkana, joten kävimme maksamassa satamamaksun ja painuimme saunaan.

Nyt on siis tiistai ja odottelemme tässä jälleen tuulen heikkenemistä edes hieman. Tänään on ensimmäinen päivä täällä kun ei paista aurinko, muina päivinä kyllä paistetta on riittänyt. Se ei tosin auta yhtään tässä meidän laiturilla kun tuulee niin kovaan, ettei veneen kannella tai sitloodassa voi olla. Tuolla vähän suojaisimmilla laituripaikoilla jengi on istunut bikineissä ottamassa aurinkoa harva se päivä.

Matkalla omalle veneelle saattaa saada suihkun.

1 kommentti:

  1. Odotelkaa rauhassa. Postit haettu ja ompelukone. Maksoin myös laskut, eiku, siis poimin vadelmia.

    t: Vahtikoira

    VastaaPoista