perjantai 5. heinäkuuta 2013

Päiväpurjehduksella Maisaaressa

Tuli käytyä Tepon ja lasten kanssa purjehduksella, meiltä tuli Sami mukaan, Sini valitsi pidemmät aamu unet.

Päästiin Samin kanssa jo ajoissa veneelle ja ehdittiin tyhjentää ja tankata vesisäiliö tuoreella vedellä. Ehdin vielä asentaa moottorille moottoritilan puhaltimen, jolla konekopan sisälle puhalletaan viileämpää ilmaa salongista. Puhallin näyttää olevan tarpeen, sillä hihnasta oli lyhyessä ajassa irronnut kumipurua, joka on merkki siitä että konetila on liian kuuma. Sähköjä en aamulla ehtinyt kytkeä puhaltimeen ennen kuin Teppo tuli lasten kanssa.


Menomatkalla keli oli kaunis.

Lähtiessä aurinko paistoi kauniisti ja tuultakin oli noin 4 m/s, Airistolla purjeet ylös ja vaihtelevan hiljaisessa tuulessa kryssittiin kohti Airismaata. Hieman ennen Kirveenrauman siltaa otettiin purjeet alas ja ajettiin koneella Maisaareen asti. Maisaaressa syötiin lounas veneessä ja sillä aikaa oli koko taivas peittynyt harmaaseen pilveen ja alkoi hiljalleen tiputella vettä.

Nuori merimies?

Kotimatkalla ajettiin lenkki Röölän kautta ja tyhjennettiin septi. Koko matkan tihutti ja tuuli laski, Airistolle kun päästiin niin tuuli taas nousi ja niipä nostettiin purjeet. No eipä sitä iloa kauaa kestänyt, tuuli tyyntyi lähes kokonaan. No tulipa kuivattua purjeita.

Paluumatka oli vähemmän aurinkoinen

Teppo taisi sitten ajella lähes koko loppumatkan, ja kun homma näytti sujuvan eikä tuultakaan ollut niin ohjeistin Tepon ajamaan laituriin saakka. Hienosti meni Amélie parkkiin.

Jäätiin vielä Samin kanssa viimeistelemään puhaltimen sähköt ja testattiin toiminta. Nyt on varsinaisesti koko moottoriprojekti valmis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti