perjantai 26. heinäkuuta 2013

Sukellus sumuun ja sieltä pois

Eilen oli kello jo melko paljon kun saimme syötyä, joten päätimme jäädä toiseksi yöksi Näsbyhyn ja jatkaa matkaa vasta aamulla. Kävimme sitten tutustumassa vähän kylään ja siellä sijaitsevaan museoalueeseen sekä kirkkoon.


Tänä aamuna sitten lähdimme matkaan suuntana Konungskär ja  Birsskär. Lähtiessä paistoi aurinko, mutta isomalle väylälle päästyä jouduimme sumuun. Onneksi on tutka, vaikka tänään siitä ei ollut apua, kun se ei halunnut toimia, koska plotteri oli kadottanut tutkan asetukset. Paperikartalla, kompassilla ja plotterilla suunnistettiin ja lapset istuivat keulassa tähystäjinä.

Lähtiessä kaunista
Eteenpäin ei pitkälle näe
Melko nopeasti sumu hälveni kun tuuli vähän nousi, joten saimme nostaa ison lisäksi myös fokan. Ison olimme laittaneet jo ennen sumua koneen avuksi, kun ei juurikaan tuulta ollut. Tutkakin saatiin toimimaan kun sumu hälveni.


Hiukan suosittu on tämä luonnonsatama, kun meitä on täällä jo 4 venettä ja tällä hetkelläkin kaksi tulossa "parkkiin".

Tästä saaresta pääsee siltaa pitkin Konungskäriin, jossa on luontopolku ja autiotupa, jossa voi yöpyä tarvittaessa. Kävimme kiertämässä reitin ja muutenkin tutkailemassa molempia saaria.


Täällä siis tuleva yö ja huomenna vaihdetaan maisemaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti