tiistai 9. heinäkuuta 2013

Tuulinen päiväpurjehdus

Maanataille oli sovittu pieni päiväpurjehdus Johannan ja Fannin kanssa, meiltä lähti Sini mukaan. Aamulla katsoin vielä säätiedot ja totesin että melko tuulista muttei kuitenkaan ihan mahdoton. Varsin sujuvasti päästiin liikkeelle ja pois laiturista, virittelin fokan keulille heti lähdössä ennenkuin oltiin Airistolla, siellä tuulikin jo noin 9...12m/s ja päädyin että tällä porukalla meille riittää pelkkä fokka. Ihan kivasti päästiin myötätuulella keskimäärin 5 solmua kohti Seiliä.


Laskin ankkurin riittävän kauas laiturista, mikä olikin ihan hyvä, nimittäin tuuli osui aika hyvin Seilin rantaan. Tietenkin onnistuttiin saamaan kylki tuuleen päin ja en viitsinyt vinssaamalla ankkuriliinasta yrittää kääntää perää tuuleen, totesin vain että tässä ei kannata kauaa olla ja kun Sini ja vieraat oli saanut evästä niin poistuimme pikaisesti laiturista.
Tuli sitten pestyä jalat merivedellä kun kelasin ankkuriliinaa takaisin, aallokko ja peruutus kohti aaltoja sai vettä tulemaan sitloodan lattialle saakka. No taas saatiin lisää oppia tai ainakin kokemusta.

Muitakin purjehtijoita oli liikkeellä

Takaisin sitten osan matkaa koneella ja osan matkaa kryssimällä pelkällä fokalla. Aurinkokin alkoi paistamaan ja tuuli aavistuksen vähemmän. Ei ihan paras mahdollinen keli tälle reissulle, mutta onneksi seura oli mukavaa ja juttukin luisti.

Toisilla oli reilummin purjeita ja kallistusta.


1 kommentti:

  1. Kiitos kipparille ja apukipparille reissusta, vaikka keinutti niin ei maakravut pelänneet. Nyt nenä punottaa ja välillä laittaa vähän päätä pyörälle, jälkimaininkeja :)

    Johanna & Fanny

    VastaaPoista