torstai 18. heinäkuuta 2013

Surffiaallokossa eteenpäin

Päivä valkeni kauniina ja aurinkoisena Lappoossa. Tankilla kävimme lähtiessä kun oli tyyni sää, jonoa oli hieman mutta sopu sijaa antoi ja homma hoitui.

Lappon idylli
Alkumatkan maisema
Alkumatkasta paistoi aurinko lämpimästi ja tuulta ei juurikaan ollut, joten koneella mentiin. Kumlingen tietämissä pääsimme vähän isommalle selälle ja ensin näytti että keli on hyvä, joten nostimme ison ja fokan. Hetken päästä alkoikin melkoinen puhuri 11- 15 m/s ja aallokko, fokka oli pakko laskea ja reivata isoa. Pelkällä isolla sitten surffasimme myötäaallokossa yli 9 solmun nopeudella. Muutenkin keskinopeus oli 7 solmun luokkaa.


Suuremmalta selältä kun päästiin vähän kapeammille väylille saarteen katveeseen, aallokko loppui mutta tuulta oli kuitenkin ihan riittävästi, joten reivatulla isolla jatkoimme kohteeseen eli Degerbyn Lotsuddenin satamaan.
Surffiaalto kehittyy

"Yllättäen" laiturin tuulelta suojaisempi puoli oli ihan täynnä, mutta ei kuitenkaan jouduttu jättämään sinne tuulen puolelle vaan kiinnityttiin sitten pienempään laituriin. Tosin tänään poijun nappaaminenkaan ei sujunut kertaheitolla kun tuuli vei kiinni poijuun ja siitä ei saanut sitten enää kiinni kun oli liian lähellä venettä. Toinen yritys sentään onnistui.
Lotsudden

Satamaisäntä olikin samalla laiturilla veneessään, siihen maksu (20 e) johon kuuluu sauna, suihku, vessat sähkö, septin tyhjennys.

Huomiseksi on luvattu aika lailla samanlaista keliä eli kovaa tuulta niin kuin tänäänkin, mutta Maarianhaminaan olisi tarkoitus huomenna päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti