tiistai 30. heinäkuuta 2013

Sumuinen ja tuuleton kotimatka

Ilmeisesti lauantai illan merisumu ennusti seuraavan päivän sään, koska heräsimme sunnuntaiaamuna sankassa sumussa. Olimme Pasin kanssa päättäneet lähteä ajoissa matkaan niin ehtisimme sitten kotona tehdä vähän kotihommiakin.


Klo yhdeksän jälkeen irroitimme köydet vielä melko hiljaisessa satamassa. Tutkan toimivuus tarkastettiin vielä ennen lähtöä. Alkumatka sumussa mentiin plotterilla, tutkalla ja paperikarttaa seuraillen. Pensarin kohdilla sumu alkoi hiljalleen väistyä ja muitakin veneitä näkyä.


Liikenne olikin melkoinen, tuulettomuudesta johtuen lähes kaikki purjeveneet mitä näimme menivät koneella, niin mekin. Airistolla nostimme jennan vähäksi aikaa kuivumaan, kun se oli ollut koko yön kannella ja vähän kostea. Sami tosin oli sitä mieltä, että se kaipasi myös merivesipesua, kun Pasi meni laskemaan purjetta niin Sami päästi köydestä vähän hätäseen ja jenna kävi meressä. Eikun purje uudelleen ylös kuivumaan.


Satamassa meni varmaan taas se tunti kun kasasimme kamat autoon ja laitoimme veneen kuntoon. Siivous tosin jätettiin suosiolla seuraavalle päivälle.

Maanantaina Pasi ja Sini kävivät veneellä sitten imuroimassa ja pesemässä kantta sekä vähän sisätiloja. Pasi toi myös lämmittimen kotiin korjattavaksi, se kun lakkasi loman aikana toimimasta, onneksi ei ollut niin kylmä, että olisi tarvittu lämmitintä, muutaman kerran kosteutta olisi ollut mukava poistaa, mutta pärjättiin ilmankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti