maanantai 22. heinäkuuta 2019

Viikonloppu Verkanissa 13 - 14.7.

Minun kesäloman päätös viikonloppuna suunnattiin vähän tuulien mukaan. Tosin toivoin myös mahdollisimman vähän ruuan laittoa viikonlopun aikana. Sehän toteutui Verkanissa oikein hyvin. Matkaan lähtiessä olikin kohtalaisen sopivasta kulmasta tuulta, hieman vastaista ja muutama kryssiliike tehtiin, mutta aika pitkälle purjeilla päästiin. Ruoripilotti osasi hommansa ja lakkasi toimimasta juuri ennen brootsausta, koska sen suunnan muutoksilla ei ollut enään vaikutusta veneen suuntaan. Meillä oli kaikki rätit ylhäällä ja laiskuuttamme ei reivattu, mutta ei siinä nätisti vastatuuleen käännyttiin ja sitten otettiinkin jo purjeet alas, kun oltiin melkein perillä.
Verkanissa nähtiin mielenkiintoisia laiturointi yrityksiä. Yksi pieni purjevene tuli pelkillä purjeilla, heidän keulagastilla oli vähän vielä köysien heittely hakusessa, mutta saivat kiinnitettyä veneensä. Saksalaiset taas onnistuivat yrittämään varattuun paikkaan ja heillä jäi köysi poijuun ja meinasi tulla vähän tilannetta naapuriveneen kanssa. Siihen riensivät apuun viereisestä veneestä kumiveneellä sitten. Saksalaiset tästä sitten jotenkin ottivat nokkiinsa ja häipyivät, ehkä luulivat että koko satama on täysi ja eivät mahdu, näinhän ei ollut.

Saunan jälkeen käytiin syömässä, Pasi söi ribsit ja minä halloumi burgerin. Ai että oli hyvät ruuat. Terassilla soitti trubaduuri, se kuului kivasti veneeseen, ei tarvinnut poistua. Aamuksi oltiin otettu aamupala, ei tarvinnut sitäkään veneessä laittaa. Septiä ajateltiin tyhjentää mutta tyhjennyspaikalle oli jonoa, lähdettiin kohti Hirvensaloa.
Tylsä kotimatka, ensin ei tuullut ja sitten kun olisi tuullut (vielä myötäistä) oltiin jo melkein perillä. Testattiin sitten oman sataman uusi septipumppu, köli ylös että päästiin laituriin ja olipas hidas kone, jouduin käynnistämään sen kertaalleen uudelleen niin hitaasti se pumppasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti