maanantai 8. heinäkuuta 2019

Kesälomalla: Kuressaaresta Kuivastun ja Haapsalun kautta takaisin Kärdlaan

Lauantai aamuna startattiin Kuressaaresta kohti Kuivastua. Septin tyhjennys ja tankattiin vähän dieseliä ennen lähtöä. Kun oltiin selvitty alun rännistä niin loppupäivä saatiinkin purjehtia. Tuulta oli tällä kertaa soppelisti ja sopivasta suunnasta. Vesi oli kyllä matkalla aivan järkyttävän kylmää, vain 3 asteista. Tästä päivästä todettiinkin että oli tähän asti tämän kesäloman paras purjehduspäivä ja keskinopeus oli 6,1 kn. Perillä Kuivastussa noin 8 tunnin jälkeen. Eipä muuta jaksettu kun vähän ruokaa laittaa ja saunassa käydä.
Kapea on väylä
Sunnuntaina lähdettiin kohti Haapsalua. Reissun ainoita päiviä taas jolloin pystyi olemaan hihattomassa ja shortseissa. Siis minä, kuskin paikalla tuulee aina. Osan matkaa päästiin purjeilla, loppumatkasta oli taas vastaista. Ja eihän se lämmin keli nyt koko päivää kestänyt, sateessa saavuttiin Haapsalun Grand Holm Marinaan. Matkaan kului noin viitisen tuntia.
Onneksi ei satanut koko iltaa. Lähdettiin vanhaan kaupunkiin syömään Kärme Küülikiin. Siellä käydään joka kerta kun ollaan Haapsalussa, aivan törkeän hyvät pizzat. Minä tosin söin lohipiirakan, mutta hyvää oli sekin. Eikä tarvinnut lähteä Tallinnaan laulujuhlille, olivat pystyttäneet riittävän kokoisen valkokankaan siihen ravintolan lähistölle ja ohjelmaa laululavalta tuli suorana. Ei siinä nyt mitään yleisöryntäystä ollut, mutta jonkin verran porukkaa kuitenkin.
Käytiin vielä kaupassa hankkimassa vähän evästäydennystä ja kahvilla läheisessä kahvilassa. Yö oli vähän levoton, ensin kuuntelin laiturin natinaa ja jossain vaiheessa oli hieman kuumakin. Aamulla sitten kohti Kärdlaa.

Lähtiessä näytti jälleen lupaavalta ja lämpimältä. Se oli vain harhaa, vaikka aika pitkän matkaa sain lämmöstä nauttiakin. Purjeillakin päästiin yli puolet matkasta, sitten jouduttiin niin vastaiseen että oli pakko ajaa koneella. Ja taas tuuli niin että nostatti mukavat aallot, joita vasten mennä rytyyteltiin.  Viitisen tuntia meni tähänkin matkaan. Perillä pohdittiin että pitääkö käydä kaupassa, mutta tultiin siihen tulokseen että ei. Lähdettiin Rannapaarguun syömään, Pasi söi ribsit ja minä hampurilaisen, hyvää oli ruoka tälläkin kertaa.
Huomenna ylitetään jälleen suomenlahti, Pasi tekee meille reittiä, eväät on jo valmiina sillä pitkä päivä edessä. Kohteena seuran saari Glennars.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti