maanantai 8. elokuuta 2016

Pasin työkavereiden purjehdusreissu 6.8.2016

Sain työkaverini Pirjon kirjoittamaan päivän reissusta tekstin, pientä vaihtelua blogiin.

Talvella tuli juttua, että työpaikan Pasilla ja Jerellä on purjeveneet. Aloin heti värvätä purjehdusreissua kesään. Innokkaita olikin mukavasti, joten kahdella veneellä olisi aiheellista lähteä matkaan. Pasin vene on Hirvensalossa ja Jeren Paraisilla, eli lähtö kahdella veneellä onnistuisi loistavasti. Ennen kesälomia lyötiin lukkoon purjehduspäivä 6.8., sekä varapäivä 13.8., jos ilmat eivät suosi.
Lähtö lähestyi ja edeltävä viikko oli erittäin epävakaista säätä ja viikonlopuksi luvattiin enemmän ja vähemmän vettä. Lisäksi tuultakin oli luvassa heikonlaisesti. Pojat kuitenkin päättivät, että reissuun lähdettäisiin 6.8. klo 10. Pasin veneessä olisi Jussi ja Pirjo, Jeren veneen kyytiin lähtisi Juho.
Lähtöaamu oli kaunis ja lämmin. Pirjo oli pakannut mukaan kaikki mahdolliset ja mahdottomat vaatteet, näin taattaisiin ilman pysyminen kauniina. Aurinko paistoi sopivasti pilvenlomasta ja matka edistyi mukavasti. Otettiin yhteyttä Jereen, jonka sijainti oli 60 18’ 07”N 22 03’ 00’E. Meidän sijaintimme oli silloin 60 21’N 22 04’E, siispä saatiin näköyhteys! Sopivasti saavuttiin yhtä aikaa Rymättylän Röölään. 
Röölänrannan ravintolassa syötiin lounas ja mentiin Pasin veneelle kahville.
Paluumatka alkoi n. 16.30. Aluksi tuulta oli juuri ja juuri sopivasti, mutta sitten tyyntyi. Laitettiin moottori käyntiin ja köröteltiin matkaa eteenpäin. Vähitellen saatiin tuulta ja Pasi levitti ison, värikkään spinaakkeri purjeen. Sen avulla päästiin kovaa vauhtia, minun mielestäni ainakin.
Satamassa oltiin 19.20. Pasi hääri hetken veneellä ja laittoi kaikki köydet ym. vermeet paikoilleen. Päivä oli ollut todella mukava ja myös sää suosi meitä!! Pirjon ei tarvinnut ottaa repustaan yhtään vaatetta esiin. Aurinkorasvan olisi tietysti voinut ottaa, koska pientä punoitusta otsalla oli havaittavissa.

Kiitos Pasi päivästä vesillä! Oli kiva seurailla, kun Pasi puuhasteli veneen kanssa tietäen mistä narusta pitää milloinkin vetää tai löysätä. Kaikkia meitä olisi varmasti harmittanut, jos emme olisi säätä uhmaten lähteneet matkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti