keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Purjehdustuulia ja luonnon ihmeellinen maailma

Maanantaina jatkoimme matkaamme kohti Katavakaria. Säätiedotus ennusti ukkospuuskia ja lähtiessä kuulimmekin kaukaa ukkosen jylyä, mutta loppujen lopuksi ukkosta ei koko matkan aikana meidän kohdalle tullut.
Kaikki lossit eivät ole keltaisia
Alkumatkasta menimme koneella, mutta sitten satuimme osumaan sopivaan tuleen ja nostimme ison sekä fokan. Niillä pääsimmekin pitkät pätkät. Tuuli muuttui myötäiseksi ja fokka vaihtui jennaan, tällä set upilla loppumatka. Tuuli oli myötäinen koko loppumatkan.
Katavakarissa laitoimme veneen ankkuriin saaren edustalle, kun laiturin luona ja rannassa on liian matalaa. Onneksi Karilla on kumppari, joten kulkeminen onnistui sillä hyvin. Uimista, saunomista ja grillausta tuli harjoitettua.
Tiistaina tehtiin muonavarastojen täydennysretki (minä, Pasi ja Kari) Ukiin busterin kyydillä. Merimetsojen valloittama Urpoinen ennen Ukia on hyvä merikotkien havaitsemispaikka, näimmekin kotkia kolme kappaletta, olivat lounaalla. Illemmalla Kari sai korjattua kumpparin perämoottorin, joten Sinikin pääsi kunnolla päristelelmään, eikä vain sähkömoottorilla hissunkissun ajelemaan.

Illalla koimme vielä luonnon ihmeellisen maailman, kun hervottoman suuri heinäsirkka halusi välttämättä liittyä meidän seuraan mökin terassille.
Keskiviikkona nostimme sitten ankkurin ja suuntasimme kohti Pakkahuoneen vierasvenesatamaa. Tuultakin oli reippaasti, laitoimme pelkän jennan jolla matkanteko sujui hyvin. Matkalla näimme taas saman merimetsosaaren kohdalla kaksi kotkaa lounasta hakemassa. Illalla yritti kovasti ukkostaakin, mutta eipä se kauaa jaksanut sadella.

1 kommentti:

  1. Hervottoman suuri heinäsirkka ei olekaan heinäsirkka vaan se on Lentohepokatti. http://fi.wikipedia.org/wiki/Lehtohepokatti

    VastaaPoista