perjantai 1. elokuuta 2014

Kotimatkalla

Torstai aamuksi sovittiin Ukissa asuvan kaverin Johannan kanssa aamupala treffit Pakkahuoneen terassille. Laitoimme kellon soimaan ysiltä, kun oli sovittu että vohveleita mennään syömään 9:30. Jo ennen Johannan tuloa, meidät "bongasi" yksi blogimme lukija. Pasit jaarittelivat keskenään pitkät jutut veneistä, kun tällä isännän kaimalla on siis samanlainen vene kuin meillä. Selvisi sitten sekin asia että veneen tankkiin mahtuukin 100 litraa dieseliä. Hyvä tietää.

Aamupalalla istuttiinkin sitten pitkään ja hartaasti. Ukkonen nimittäin pääsi yllättämään ja vaikka vene oli siinä parinkymmenen metrin päässä kellään ei ollut haluja lähteä kaatosateeseen. No Pakkahuoneen terassilla palvelu pelasi ja saimme huovatkin lämmikkeeksi kun ilma hiukan viileni.

Sateen jälkeen aloimme laittelemaan venettä lähtökuntoon ja teimme lounasta. Suunnittelimme matkaa ja alustavasti päätimme että yövymme joko Lootholmassa tai sitten Velkuanmaalla.
Lähdimme noin kahden maissa liikkeelle. Septin tyhjennys ensin ja sitten koneella vastatuuleen aina Katanpäälle asti. Ennen Ströömille kääntymistä nostettiin iso ja fokka ja toivottiin että tällä kertaa ei ole vastatuulta Ströömille. Tähän asti joka kerta kun sen kautta on ajettu on ollut. No ei onneksi tällä kertaa. Samoilla purjeilla sitten jatkoimme matkaa ja aina tuulen hieman heikentyessä autoimme koneella. Sami oli jo aamusta asti ilmoittanut halukkuutensa kotiutua ihan Turkuun asti, joten ennen Lootholmaa päätimme että mennään sitten yhdellä legillä kotiin asti.
Tuuli jatkui mukavana ja Sami ajoikin venettä pitkät pätkät. Kapeimmissa kohdissa Pasi ohjasi ja tuulen hiipuessa autettiin taas koneella. Airistolle saapuessa tuuli alkoi jo tyyntymään, tosin kellokin läheni uhkaavasti puoliyötä. Hiukan ennen Sampansunttia laskimme purjeet ja nostimme kölin.
Tavaroiden pakkausta oli harrastettu kiivaasti pitkin matkaa ja kotisatamassa ei ollut oikeastaan enää muuta pakattavaa kun ruoka. Saimme purettua tavarat veneestä ja laitettua köydet ja purjeet pois reippaalla tahdilla. Kotona olimme puoli kahden aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti