sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Merellä viimeinkin, voi ottaa iisimmin

Siirtopurjehdus vol II valmiina starttaamaan. Perjantaina esivalmisteltiin Pasin kanssa veneellä. Imuroitiin sisällä ja pestiin kansi. Sitten ruokakaupan kautta kotiin tekemään eväitä matkalle mukaan, ettei tarvitse vauhdissa tehdä ruokaa. Kana-halloumi-ohra salaattia ja kylmäsavulohi täytteisiä wrappeja oli suunnitelma.

Lauantai aamu koitti aurinko paistoi kauniisti. Lapset heräsi reippaasti ja vähemmän reippaasti. Kahdella autolla ajeltiin telakalle ja siirrettiin tavarat veneeseen, sitten vietiin toinen auto Halikkoon odottamaan, että Teppo hakee meidän sillä sunnuntaina Turusta. Ja toisella autolla sitten telakalle ja matkaan. Pääsimme lähtemään klo 9 maissa ja voi että kyllä se uusi kone vaan hienosti kävi.Jo alkumatkasta oli selvää, että tästä tulee koneen "sisäänajo" päivä. Pelkkää vastatuulta koko matka Nauvoon asti. Nauvohan valittiin yöpaikaksi osittain siksi, kun viime kesänä ei siellä ehditty käymään ja osittain siksi "että eihän siellä nyt vielä tähän aikaan alkukesästä ruhkaa ole" luuloni perusteella.


Isoveli valvoo

Vastaantulijoilla meni lujaa


Juu, matka oli siis tuulinen mutta aurinkoinen, osittain myös kylmähkö tuulen kovuuden vuoksi. Matka meni mukavasti, Sami meillä oli ison osan matkaa seurana kannella, Sini taisi nukkua ainakin alkumatkasta. Matkalla tosiaan syötiin ne wrapit ja olivatkin niin täyttäviä, että salaattia syötiin vasta Nauvossa.

Kummeli ja joutsen

Vielä on tilaa yhdelle...Nauvoon saavuttiin klo viiden maissa ja hups oli vähän täyttä. Sain kyllä kuulla sitten useammankin kerran illemmalla tästä "ei siellä ruuhkaa ole" olettamuksestani. No hyvin sinne kuitenkin mahduttiin ja palvelu pelasi. Meidän jälkeen saapui vielä monta alusta paikalle ja kaikki mahtuivat jonnekin. Tälläisen regatan veneitä tuli 11 vielä meidän jälkeen, sen jälkeen olikin saunassa ruhkaa, onneksi ehdittiin just sitä ennen saunoa.

Ilta oli ihanan tyyni ja aurinkoinen, istuttiin siinä veneen keulassa sitten vaan nauttimassa elämästä. Yö nukuttiin hyvin ja oli todella rauhallista.

Löydätkö oman mastosi?Aamulla nukuttiin pitkään kun ei ollut oikestaan kiirettä lähteä. Käytiin ostamassa Börjeltä savulohta ja syötiin se aikaiseksi lounaaksi. Pasi tyhjensi septin, kun tuolla oli niin kätevä systeemi, letku vaan kärryssä veneen viereen ja laiturissa oli septin letkulle pikaliitin johon letkun toinen pää kiinni ja toinen sitten veneeseen ja hups äkkiä oli septi tyhjä.

Puolen päivän jälkeen lähdettiin, tummat pilvet taivaalla ennustivat sadetta, jota ei sitten kuitenkaan tullut koko matkan aikana. Tuulta ei ollut juuri nimeksikään, odotimme että Aristolla olisi ollut, mutta ei ollut sielläkään. Nostettiin kuitenkin purjeet, mutta tuuli hyytyi lähes täysin joten koneella sitten vaan kohti Hirvensaloa. Ihan loppupätkällä tuuli navakoitui ja olisi ollut oikeasta suunnastakin mutta satamaan oli niin lyhyt matka, että annettiin olla.


Itsetehty lazy jacks ekassa käytössä, hyvin toimi.


Hirvensalossa lapset kävivät bongaamassa S/Y Dolphin Dancen laiturista, heillä kun on nykyään sama "kotisatama" kun meillä.

Satamassa ehdittiin vielä syödä vähän leipää ja keittää kahvit kun allekirjoittanut oli vahingossa laittanut kuskille viestit väärään numeroon, joten jouduttiin sitten vähän odottelemaan noutajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti