sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannusreissulla - Utterskär

Juhannusaatto aamu valkein aurinkoisena Helsingholmissa, meillä oli herätys klo 8 että ehdimme rauhassa syödä aamupalaa ennen saunaa. Yhdeksältä menimme sitten saunomaan ja hyvät oli löylyt. Yllättävän paljon ehtii neljä ihmistä neljässä minuutissa pestä kun on kaksi suihkua käytettävissä. Uimaan ei kukaan halunnut mennä vaikka saunaranta houkuttelevalta näyttikin.

Helsingholmenin saunarakennus

Lähdön suoritimme  niin, että Sami otti etuköydet minun avustuksella, Sini ohjasi venettä ja Pasi otti ankkurin, hyvin sujui ja saimme Samin kanssa vielä viereisestä veneestä apuja keulaköysiin.


Purjehdussää oli mitä mahtavin, lähdestulkoon koko matkan saimme purjeilla mennä. Kasnäsin kohdalla jouduimme hieman kryssimään, mutta koska ei ollut kiirettä teimme matkaa rauhassa. Sini innostui ohjaamaan venettä pitkät pätkät.Högsåran satama melko täynnä

Utteriin saavuimme suunnilleen neljän tunnin purjehduksen jälkeen. Pohjoisranta oli jo täynnä, joten jouduimme sitten kiinnittymään etelärantaan. Siellä oli lievästi sanoen tuulisempaa kuin pohjoisessa, mutta kunnon kiinnityksillä veneet pysyivät hyvin, eikä lätkytys niin kovasti haitannut. Ja tuuli kääntyi yöksi, joten aallokko vaimeni myös sen myötä.

Kartalla ollaan
Kuudelta oli lipunnosto ja juhannussalon nosto. Siitä siirryimme suht. nopeaan tekemään ruokaa, jonka jälkeen loppuilta sujui höpötyksen merkeissä siellä tuulettomalla rannalla.

Etelärannan veneet juhannuksen vietossa.
Lauantaina oli lupa nukkua pitkään... emännän lasissa taisi olla sitä kuuluisaa tröttviiniä, kun uni olisi maittanut pitkin päivää. Suunnitelmat päivälle olivat, että lähdetään iltaa kohti purjehtimaan Turun suuntaan, tarkoitus saada vähän yöpurjehduksesta kokemusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti